Belediye ITKM İle İlgili Konuştu

ITKM ile ilgili kamuoyunda yer alan bazı iddiaların asılsız olduğunu ileri süren Başkan Günaydın, "Zorunlu Bir Açıklama" yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Haziran 2013 14:19
Belediye ITKM İle İlgili Konuştu

Isparta Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Isparta Ticaret Kültür Merkezi projesi ile ilgili; Isparta Belediyesi ve Sayın Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ile ilgili kamuoyunu yanıltıcı, gerçek bilgilere dayanmayan bazı söylemler üzerine aşağıdaki basın açıklamasının yapılması zorunlu olmuştur.

Isparta Belediye Başkanlığı ile ITKM inşaatının yüklenici firması arasında 2010 yılında, yüklenici firmanın talebi üzerine yapılan proje tadilatı sonrasında yüklenici firmanın paydasında meydana gelen değer artışına karşılık, 2010 yılı yapı birim maliyetleri esasınca 640 TL üzerinden belediyemiz ve Isparta menfaatleri doğrultusunda 44 adet bağımsız bölüm, işyeri alınmıştır. Söz konusu tadilat kapsamında toplam metrekarelerde herhangi bir değişiklik olmamıştır. Dolayısıyla yüklenici firmanın payında azalma, belediyemiz payında ise artış meydana gelmiştir. Bu tadilattan dolayı yüzde 3’lük bir KAZANIM söz konusudur.

2004-2009 yılları arasında Isparta Belediye Başkanlığı yapan şahıs, bazı medya kanalları aracılığı ile yüklenici firmanın Isparta Belediyesi’ne 13 milyon TL borcu olduğunu söylemektedir. Bu söz konusu borç, açıklamayı yapan şahsın döneminde yapılan 1. Ve 2. Zeyilnamelerden kaynaklanan borçtur. Bunun dışında, işin zamanında teslim edilmemesinden dolayı uygulanan gecikme cezalarından kaynaklanan alacak şu anda da davalıktır ve borçluya gönderilen ödeme emri İdare Mahkemesi tarafından durdurulmuş belediyemiz tarafından bu karar temyiz edilmiş ve temyiz sonucu beklenmektedir. Yüklenici firmanın şu anda 25 milyon TL tahakkuk etmiş bir borcu bulunmakta ve bunun silinmesi ya da yok olması gibi bir durum asla söz konusu değildir.

Aynı şahıs tarafından, Isparta Belediyesi’nin 150 milyon TL borcu olduğuna yönelik yapılan açıklamalar da hedef saptırmaktan ibarettir. Belediyemizin borcu söz konusu açıklamayı yapan şahsın döneminden kalmadır. Sayın Belediye Başkanımızın daha önce pankart yaptırıp belediye binasına da astığı gibi o şahsın miras bıraktığı (!) borç 125 milyon TL’dir ve bu borcu Sayın Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ödemektedir.

Isparta’nın geleceğine hizmet etmeyen, tamamen şahsi duygular ve siyasi çıkar hesaplarıyla atılan iftiralar belgelerle ispata muhtaçtır. Isparta Belediye Başkanlığı ve Sayın Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, gerçeği yansıtmayan, kamuoyunu yanlış yönlendirici açıklama ve iftiralarla ilgili hukuki haklarını saklı tutmaktadır.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve halkımızın bu tür art niyetli, iftira niteliği taşıyan açıklamalara prim vermemesini temenni ederiz" ifadeleri yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum