Belediye Kandil Simidi Dağıttı

Belediye Kandil Simidi Dağıttı

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2015 15:50
Belediye Kandil Simidi Dağıttı

Isparta Belediyesi Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla, şehirdeki camilerde kandil simidi dağıttı. Geçen perşembe akşamı yatsı namazının ardından Halıkent Camii’nde Mevlid-i Şerif okutan Isparta Belediyesi cuma günü de şehirdeki 7 Camide vatandaşlara kandil simidi dağıttı.

Isparta Belediyesi Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu etkinliklerden ilki geçen perşembe akşamı Halıkent Camii’nde gerçekleştirildi. Yatsı Namazına müteakip Mevlid-i Şerif okutan Isparta Belediyesi burada vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunmuş ve katılanlara seccade hediye etmişti.

Bu etkinliğin ardından cuma günü de Cuma Namazına müteakip şehirdeki 7 camide kandil simidi dağıtıldı. Mimar Sinan, Kavaklı, Otogar, Kuba, Işıkkent, Batıkent ve Sanayi Camilerinde vatandaşlara Cuma Namazı çıkışında kandil simidi dağıtıldı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in hayatında ve öğütlerinde hem bireysel hem de toplumsal hayatımızı aydınlatacak çok güzel örnekler olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Mukaddes kitabımız Kur'ân-ı Kerîm, yüce Allah tarafından insanlara merhamet ve kılavuz olmak için Peygamber Efendimiz aracılığıyla insanlığa indirilmiş ve tebliğ edilmiştir” dedi. Başkan Günaydın şunları kaydetti:

“Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV) efendimiz, insanların en hayırlısı, hakikatin sadık emanetçisi, yaşantısı ile bütün insanlık için örnek olmuş Allah'ın elçisidir. Peygamberimiz, hayatı boyunca rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamış ve insanlara nakşetmiştir. Bu duygu ve düşünceler ışığında hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyor, bu çok özel günlerin insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.