'Belediye Kömür Denetimi Ortadan Kaldırmış!'

Isparta’nın çözüme kavuşturamadığı en önemli sorunlardan biri olan hava kirliği, dün yapılan İl Genel Meclisi toplantısının bir numaralı gündem maddesi oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2011 10:24
'Belediye Kömür Denetimi Ortadan Kaldırmış!'

Toplantıya katılan AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, hava kirliliğiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Son günlerde artan hava kirliliğine kendisinin de inanamadığını belirten Milletvekili Bilgiç, “Kimse alınmasın ama ciddi tedbirler alınması gerekir. Belediye kömürde kontrol ve denetimi ortadan kaldırmış” dedi. Bilgiç, “Kirli havayı biz de gördük ve inanamadık. Son derece kötü vaziyette. Kimse alınmasın ama ciddi tedbirler alınmıyor. Belediye kömürde kontrol ve denetimi ortadan kaldırmış. Bu kon Vali ile yapacağım görüşmenin ilk gündem maddesi. Vilayetin almış olduğu tedbirler var mı? Bilmiyorum ama bunlara bakacağız” dedi.

Özdemir’den hava kirliliğine ilişkin soru önergesi

Öte yandan İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir de hava kirliliği ile ilgili bir soru önergesi verdi. Özdemir, geçen yıllarda uygulamaya konulan baca filtre yaptırımlarının unutulduğunu ve duyarlılık gösterip baca filtresi taktıran vatandaşların cezalandırıldığını vurguladı.

Daha kışın başında partikül ve kükürtdioksit oranının çok yüksek boyutlarda olduğunu ileten Özdemir. “Vatandaş hastaneye gittiğinde bunun cevabı ortaya çıkmaktadır. Yine yetkililerden aldığımız bilgiler ve kendi ölçüm yaptırımlarımız neticesinde, geçen yıla nazaran yine aynı tarihlere göre yani bugünlere göre kirlilik oranlarında yüzde 10 un üzerinde bir artış görülmektedir. Doğalgaz kullanımı geçen yıla nazaran çoğalmışken, bu kirlilik artışı vatandaş olarak endişe yaratmaktadır. İlimize gelip yakalanan kaçak kömürler var mıdır, ne yapılmaktadır? ” dedi.

Özdemir’in bu soru önergesi oy birliğiyle gündeme alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum