Belediye Köpek Çiftliği Kuracak

Belediye Başkanı Günaydın, artan sokak köpekleri şikayetleri karşında Türkiye'ye örnek olacak bir proje hazırladıklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2014 22:54
Belediye Köpek Çiftliği Kuracak

Belediye Başkanı Günyadın, Basın Kulübü'nde sokak köpekleriyle ilgili şikayetleri de değerlendirdi. Ciddi bir hazırlık içerisinde olduklarını kaydeden Günaydın, şöyle devam etti:

"Bu konuda vatandaş haklı. Isparta içinde şuanda 1500 köpek var. Plakalarını yakalayamadık, sahte plaka takıyorlar. Antalya’dan geliyorlar köpekleri bırakıp gidiyorlar. Bir gelişte 500 köpek getiriyorlar. Ayrıca gizli yollardan getiriyorlar. Öğrenciler odalarında bile köpek besliyorlar. Vatandaş seviyor. Öğrenciler gidince de sokağa bırakıyorlar. Sokaktan 400 köpek topladık. Biz köpeksiz köy değiliz. Her cins köpek var. Bu köpekleri toplayıp hayvan satış marketi kursak zengin olursunuz.

Köpekleri yakalıyoruz, kısırlaştırıyoruz, aşılarını yapıp, küpte takıp, bırakıyoruz. Küpeli köpeklerden korkmasınlar. Onlar kısır köpekler. Hatta o köpekleri alıp, bakabilirler.1500 köpek var. Barınaklar 500 köpeği aşmıyor. 3 barınak kurmak lazım. Bizi tüm dünyaya cani gibi gösterdiler. Biz kışın bu köpekleri besledik.

Koçtepe mevkiinde orman dairemizden 49 dönem yer kiraladık. 17 dönümünde inşaata başlayacağız. Büyük bir hayvan çiftliği kuracağız. Çiftliğin kendi barınak olacak. Öyle bir şey yapmazsak 1500 köpeğin hakkından gelemeyeceğiz. Isparta kısmetli herhalde köpekleri buraya bırakıp gidiyorlar. Köpekleri evcil hale getireceğiz. Herkes gelsin bizden köpek alsın. Bir barınak çocuk evinden daha fazla giderli oluyor. 4 dönümdür bir barınak yeri. Biz 47 dönüme yapacağız. Hayvan severlerle köpeklerimizi buluşturacağız. Çok ciddi bir masrafı var. Projeleri çizdik. Kira sözleşmesini yaptıktan sonra barınağı yapacağız. Bunu tüm Isparta’ya müjdeliyorum."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum