Belediye Meclisi Dereboğazı Yoluna Kilitlendi

Isparta Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Y. Ziya Günaydın Başkanlığı’nda yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Kasım 2012 17:41
Belediye Meclisi Dereboğazı Yoluna Kilitlendi

Belediye Meclisi’nde görüşülen 5 gündem maddesi dışında Ağlasun-Çeltikci Bucak yolunun duble yol yatırım planına alınmasından sonra Isparta-Dereboğazı yolunun da duble yol olması için gerekli raporların hazırlanarak gerekli yetkililere ulaştırılması kararı alındı.

Mecliste görüşülmeye alınan Isparta-Dereboğazı yolu Belediye Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir açıklama ile başladı. MHP Meclis Üyesi Metin Kaya tarafından okunan açıklamada ise; “Isparta Dereboğazı üzerinden Antalya’ya ulaşımını sağlanması düşüncesi, yaklaşık 56 yıl öncesine dayanan ve bu yola baş koymuş, Mustafa Kazak, Yorgancı Memiş, Kadir Boylu, Mehmet Beyhan, Hüsnü Altıntabak gibi birkaç Ispartalı hemşehrimiz Türkiye’de bir ilki başararak, Dereboğazı Yol Açma Derneği adı altında bir çatı altında toplanıp, ortaya koydukları Isparta sevdasından başka bir şey değildir. Karayolları Genel Müdürlüğü 2013 Yatırım Programı’nda Ağlasun-Çeltikçi-Bucak-Antalya hattını yatırım planının içerisine alması ile başlayan süreç hızla akmaktadır.
Anlaşılan şudur ki: Topoğrafik yapı, kamulaştırmaya avantajları, yolun kullanılabilirliği ve her şeyden önemlisi Isparta halkının ve güzergahı kullanan vatandaşların tercihleri göz ardı edilerek, Isparta’mızın Türkiye’ye örnek olmuş, büyük bir birliktelik örneği ortaya koyarak binbir emek ve meşaketle yaptırılan Isparta Dereboğazı yolu, Ağlasun Bucak Antalya güzergahı duble yol projesi ile 2. plana atılmıştır. Birçok avantaja rağmen Isparta Dereboğazı güzergahının tercih edilmemesi ise bizce oldukça anlaşılamamıştır. Buradan bu konuyu değerlendirirken ve fikrimize ortaya koyarken, amacımız kesinlikle Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2013 Yatırım Planı kapsamına alınan projenin iptal edilmesi değildir. Bu yola karşı olduğumuz anlamında her hangi bir sonuç çıkartılmasını da istemeyiz. Ancak Dereboğazı-Antalya duble yolunun da hükümet yetkililerince daha önce verilen sözler çerçevesinde mutlaka değerlendirilmesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Yatırım Planı kapsamına alınmasıdır. her şeye rağmen hala geç kalınmış değildir.
Isparta Belediye Meclisi olarak bu konuda gerekli tüm çalışmaları yaparak, konunun hassasiyetini göz ardı etmeden bir an evvel harekete geçmemiz gerekmektedir. Bu amaç doğrultusunda başta iktidar milletvekilleri olmak üzere, tüm seçilmişler ve atanmışlar olarak daha doğrusu, tüm Ispartalılar olarak, taleplerimizi ortaya koymak ve kararın bir kez daha gözden geçirilmesini sağlayarak, Isparta Dereboğazı duble yol projesinin Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2013 Yatırım Planı içerisine alınmasını sağlamalıyız. Bu konuda acilen bir çalışma grubunun oluşturulması ve konunun detaylı bir şekilde değerlendirilerek, gerekir ise bilirkişi raporları da oluşturularak Ispartamızın hassasiyetlerini karar verici organlara taşımamız gerekmektedir.

Sonuç olarak; sorun Ispartamızın sorunudur. Ispartamızın geleceğine yön verecek, ekonomik, sosyal, kültürel açıdan bir çok alanda ilimizi etkileyecek önemli bir konudur. Çözüm ise; iktidar muhalefet ayrımı gözetmeksizin hep birlikte bir güç ortaya koyarak acilen sonuç almaktır” dedi. Belediye Meclis Üyesi Uğur Betselci ise söz alarak, Böyle bir raporun daha geniş bir kapsamda hazırlanması gerektiğini söyledi. Betselci ayrıca, raporda Dereboğazı yolunun trafik yoğunluğu ile ekonomik ve sosyal kültürel boyutlarının da ele alınması gerektiğini kaydetti. Bağımsız Meclis Üyesi Seyfettin Kalem ise, Isparta Dereboğazı yolu ile ilgili rapor hazırlanırken, Gelincik-Burdur yolunun da duble yol olmasına ilişkin bir rapor hazırlanabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.