Belediye Meclisi İmar Rantlarına mı Kilitlendi?

Ağustos ayı meclis toplantısında konuşan Uğur Bestelci, Belediye Meclisinin sadece imar rantlarına kilitlendiğini iddia etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2011 12:33
Belediye Meclisi İmar Rantlarına mı Kilitlendi?

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Belediye Başkanı Günaydın'a muhalefet hareketleri nedeniyle kesin ihracını istediği eski Başkan Yardımcısı, Meclis Üyesi uğur Bestelci, dünkü, toplantıda şok bir çıkış yaptı. Eski İl Özel İdare binasının otel olarak değerlendirilmesi için yapılan imar değişikliği talebinin görüşülmesi sırasında söz isteyen Belediye Meclis üyesi uğur Bestelci, meclisin sadece imar rantlarına kilitlendiğini İddia etti. 'Isparta’nın başka sorunu yok mu?' diye soran Bestelci, şöyle konuştu:

"Isparta’da bir vatandaş gelse 10 emsal istese ne yapacaksınız. 2'lere itiraz eden meclis 10'ları konuşuyor. Devlet bir yandan küçülmeye çalışıyor, özelleştiriliyor. Otel Isparta’nın durumu ortadadır. Bu mantığı burada neden tartışıyoruz. Isparta Belediye Meclisi maalesef sadece imar rantlarına kilitlenmiştir.

Her mecliste sadece imarları konuşuyoruz. 2 olsun, 4 olsun, 1,8 olsun. Yollar satılsın, arsalar verilsin. Bu Isparta’nın başka bir sorunu yok mudur? Hizmet noktasında beklenti yok mudur? üretici, sanayici, esnafın beklentisi yok mudur? Bunları tartışacak beyinler ve projeler yok mudur? Emsal 10 ne demek? Tabiatın ruhuna aykırı. Bir arsa üzerine 10 kat inşaat yapıyorsunuz, sebep ticari alan. Bir zamanlar burası kamu diye İsraf edilmedi mi? Orada benim de hissem var. 200 binde 1. İtiraz ediyorum, neyin ticareti, neyi paraya çeviriyorsunuz?
Kamu hizmeti para değildir. Bu imar rantlarından dolayı meclis şaiba altına giriyor. Kurumlar baskı yapıyor, birileri projelere el koyuyor. Burası bir.Hukuk devleti, uyarıyorum. Herkes yaptığı işi doğru anlatmak zorunda."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.