Belediye Meclisinde Gülcü İsmail Efendi Sitemi

Isparta'ya Gül'ü ilk getiren ve onu dikerek Isparta'nın gül üretimi konusunda bugünlere gelmesini sağlayan Gülcü İsmail Efendi'nin dördüncü kuşak Torunu Necmiye Mısır (Gülcü) dün Belediye Meclisinin Haziran ayı ilk toplantısına dinleyici olarak katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2012 17:04
Belediye Meclisinde Gülcü İsmail Efendi Sitemi

Gündem maddelerinin görüşülmesinin tamamlanması ile dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

Bu sırada dinleyici locasında oturan Necmiye Mısır söz almak istediğini belirtti.

Bunun üzerine Başkan Günaydın toplantıyı kapattı ve Necmiye Mısır’ı toplantı kürsüsüne davet etti. Kendisinin gülü Isparta’ya ilk getiren Gülcü İsmail Efendi’nin dördüncü kuşak torunu olduğunu babasının ise öz torunu olduğunu ifade eden Necmiye Mısır; “Ben 65 yaşındayım, benim kızlık soyadım Gülcü’dür ve benim babam Gülcü İsmail Efendi’nin öz torunudur. Dedem, Isparta için bunca emek vererek ilk gül tohumlarını Isparta’ya getirmiş ancak, Isparta’da İsmail efendi için bir şey yapılmamış. Gülcü mahallesi terk edilmiş. Bu adam Isparta’ya hizmet etmiş mi ona bakılmalı.

Heykel dikmekle hiçbir şey temsil edilmiyor. Kalıcı bir şeyler yapılmalı. Festivaller yapılıyor, güzel ama gelen sanatçılara çok fazla para harcanacağına Gülcü mahallesine turist çekilmeli. Benim isteğim onun doğduğu, fabrikasını Kurduğu yerde vakıf olarak anılması. Onun adına vakıf kurulsun. Adı yaşasın. Yaşasın ki insanlara feyiz versin. Isparta’da yaşayan herkes Dedemin kim olduğunu bilsin. Gülcü İsmail Efendi’nin bu şehre kazandırdıklarını bilsin” dedi.

Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, bu konuşmanın ardından yaptığı konuşmada; “Siz heykel yapmakla iş bitmiyor, heykel yeterli değil diyorsunuz ama ben o heykeli yaptırdım diye yargılanıyorum. Beni mahkemeye verdiler. Hala davalarım var bu konuda” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.