Belediye Meclisinde 'Kesin Hesap' Krizi

2010 kesin hesap cetvelinin görüşülmesi esnasında sert tartışmaların yaşandığı Belediye Meclisinde tarih tekerrür etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2012 11:27
Belediye Meclisinde 'Kesin Hesap' Krizi

Meclisin dün yapılan toplantısında 2011 yılı Kesin Hesap cetveli MHP ve AK Partili Belediye Meclis üyelerini bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Tartışma Plan ve Bütçe Komisyonu'nun AK Partili Üyesi Hatice Çakır'ın komisyon raporuna şerh koyma gerekçesini açıklamasıyla başladı.

Bütçe kesin hesap cetvelinin geçen yıl Meclis'i düşürme tehdidi ile geçirilmek istendiğini öne süren Çakır, "Bu milleti boş laflarla ve vaatlerle üç yıldır avutuyor kandırdığınızı sanıyorsunuz Isparta yararına ne yapıldı ki?" dedi. Çakır, "Nitekim bunu Isparta için kriz haline getirerek uzun bir süre Başkan beyin yorumları gerginlik yarattı. Fakat emelinize ulaşamadınız. Bu meclisteki menfaatçiler diyerek karaladığınız meclis üyeleri ile yine bir kesin hesap cetveli daha görüşüyoruz. Şimdi biz bu faaliyetlerin neresine evet diyeceğiz.

Bu güne kadar üç yıldır ne yaptınız. ITKM halen bekliyor. Bitiş tarihini defalarca vermenize rağmen hep boş çıktı. Yatırımlar dediniz yok. Su fabrikası kuracaktınız yok.
Halı kilim müzesi yapacaktınız yok. Güneş enerjisi kullanmak üzere projeniz vardı nerede?

Bu vaatlerinizi ne zaman icraata geçireceksiniz?
Üstelik bunların hepsini daha saymadığım birçok projenin yetkisini bu meclisten aldınız. Bu milleti boş laflarla ve vaatlerle üç yıldır avutuyor kandırdığınızı sanıyorsunuz Isparta yararına ne yapıldı ki? Tek görülen seyahat çok, vaat çok, laf çok ama icraat yok sonuç yok" dedi.

"KAYBEDİLENLER GERİ ALINDI"
Bu ifadeler üzerine Belediye yönetimini savunan isim MHP'li Uğur Bestelci oldu. Konuşmasında Belediye eski Başkanı Hasan Balaman dönemini eleştiren Betselci, "Kaybedilenler geri alındı. Allah'tan korkmak gerek. Bardağa biraz dolu tarafından bakın" diye konuştu.

Bu konuşulanların konuyla alakası olmadığını belirten Bestelci, "3 ay sonra maaş veremez denilen belediye maaş verdi. Kaybedilenler geri alındı. 1 milyar dolar pomza rezervi özelleştirme adı altında satılmıştı. ISBAŞ satılmıştı geri alındı. 18 milyon liralık belediye tarihinde ilk kez iş makinesi ekipmanına yatırım yapıldı. Geçen dönem ruhsat harcını bile yatırmayan belediye, 38 aydır borç ödüyor. 35 metreküplük su deposu ilave edildi. Temizlik, hizmet alımı ihalelerinden yıllık 12.5 milyon lira tasarruf sağlandı. Oysa geçmiş dönemde mazot 2.5 lira iken 9.3 milyon TL'ye yapılan temizlik ihalesi, mazotun 3.5 lira olduğu bizim dönemimizde 5 milyon liraya yapıldı. Aynı zihniyet o ihaleyi yapsaydı 12 milyon TL'ye yapacaktı. Allah'tan korkmak gerek. Bardağa biraz dolu tarafından bakın. Hiçbir iş yapmadınız derseniz biz de bunları ortaya koyarız" açıklamasında bulundu.

"DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDÜR"
Bu açıklamaların ardından AK Partili Hatice Çakır, Bestelci'ye Nisan ayında yaptığı konuşmada "Dün dündür, bugün bugündür" sözünü hatırlattı.

Çakır'ın konuşmalarının ardından ortam bir anda gerildi. Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, Bestelci ve Hatice Çakır arasında tartışma yaşandı. Çakır, Bestelci'ye her türlü eleştiride mutlaka geçmişe döndüğünü belirterek, konuyla ilgili konuştuğunu söyledi. Çakır, neden raporu incelemediğine ilişkin eleştirilere 'Hayali rakamlar' deyince. Meclis Başkanı Orhan Eren, ' Bu rakamlara hayali diyemezsiniz" karşılığını verdi.

"HEP KAVGA VE GÜRÜLTÜ OLUYOR"
Yaşanan tartışmanın ardından söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aydemir, "Hep kavga gürültü oluyor. Komisyon üyesiyse fikrini söyleyecek" dedi.
SGK'ya, Maliyeye ve Emekli Sandığına 2011'de ödeme yapılmadığını söyleyen Aydemir, "Bu belediyeye borç yükü getirir" diye konuştu.

"AHMET AYDEMİR YALAN SÖYLEMEZ"
Aydemir'in bu ifadeleri üzerine araya giren Bestelci "Halkı kandırmayın. Sizin verdiğinizi bilgiler yalan" dedi. Bunun üzerine Aydemir, 'Ben yalan söylememem. Ahmet Aydemir yalan söylemez" dedi.

Bu sırada meclis üyeleri Orhan Eren'den oylamaya geçmesini istediler. Eren de, devreye kesin hesap cetvelini oyladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.