Belediye Meclisinde Oylama Krizi

Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı üçüncü birleşimi dün gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2012 17:16
Belediye Meclisinde Oylama Krizi

Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Kalem’in başkanlık yaptığı toplantıda Işıkkent Mahallesine yapılacak olan kapalı Pazar yeri ile Halı, Kilim ve Kültür Salonunun yapımında kullanılacak ödenek görüşüldü.

İlk olarak Işıkkent’e yapılacak kapalı Pazar yeri gündeme geldi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Havva Gökdoğan, Pazar yerinin toplam maliyetinin yüzde 10’unun 2012, diğer kısmının da 2013 bütçesinden karşılanmasını komisyon olarak olumlu bulduklarını kaydetti.

Komisyonun pazar yeriyle ilgili raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Mecliste bu kez Isparta kamuoyunda birçok kez tartışmalara neden olan Halı, Kilim ve Kültür Salonu gündeme geldi. Salonun yapım işi maliyetinin yüzde 40’nın 2012, geri kalan kısmının ise 2013 yılı bütçesinden karşılanması için komisyon olumlu yönde rapor sundu. Komisyon Başkanı Gökdoğan, AK Partili Hatice Çakır ile Erbay Dinçay rapora şerh koyduğunu söyledi.

AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Hatice Çakır ve Erbay Dinçay neden rapora şerh koyduklarını anlattılar.

Konuşmaların ardından maddenin oylamasına geçildi. MHP’li Tevfik Katırcıoğlu çekimser kaldığı oylamada Meclis Başkanı Seyfettin Kalem’in üç kez oylama yaptırmasına Demokrat Partili Nuri Selçuk tepki gösterdi.

Son yapılan oylama sonucu 15 “kabul” 15 “ret” kararı çıktı. Meclis Başkanı Kalem’in oyunun kabul olması nedeniyle gündem maddesi de kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.