Belediye Meclisi'nden Darbe Girişimine Bayraklı Tepki

Belediye Meclisi'nden darbe girişimine bayraklı tepki

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2016 17:43
Belediye Meclisi'nden Darbe Girişimine Bayraklı Tepki

Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında darbe girişimi salona asılan Türk bayrakları ve okunan bildiriyle protesto edildi.

Isparta Belediye Meclisi, darbe girişimini protesto için olağanüstü toplantıda bir araya geldi. Meclis salonu Türk bayraklarıyla donatılırken, meclis adına hazırlanan bildiriyi Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın okudu. 15 Temmuz'da üniformalı teröristlerin ülke yönetimini ele geçirmeye kalkıştığını söyleyen Başkan Günaydın, "Milletimiz ve devletimiz şahit olunmadık saldırılara maruz kalmıştır. 3'üncü dünya ülkelerinde olmayan vahşilik bizzat darbeciler tarafından yapılmıştır. Devletimizin birliğine ve bütünlüğüne kast etmiş gözü dönmüş demokrasi düşmanları ne yazık ki masum insanlarımızı, emniyet güçlerimizi ve askerlerimizi katletmişlerdir. Paralel ihanet örgütü, millete silah doğrultacak kadar hainleşmiş, dinden imandan çıkmıştır" dedi.

Milletin vatansever asker ve emniyet güçleriyle birlikte demokrasi destanı yazdığını kaydeden Başkan Günaydın, halkın canı pahasına tankların üzerine çıkarak darbeyi püskürtmesinin takdir ve tebrike şayan asil bir duruş olduğunu vurguladı. Isparta Belediye Meclisi olarak devlet ve millete karşı girişilen hain hareketi lanetleyip nefretle kınadıklarını söyleyen Başkan Günaydın, "Bugün 93 yıllık cumhuriyet tarihinin en nazik, en kırılgan, en yürek yaralayıcı dönemini yaşıyoruz. Anayasal düzeni zor kullanarak ve silah yoluyla değiştirmeye kalkışanların senaryolarını tamamen yırtıp atmak için bir olalım, beraber olalım, doğudan batıya, güneyden kuzeye büyük bir millet olduğumuzu dosta da düşmana da gösterelim. Seçimle gelen muhakkak surette seçimle gidecektir. Milletin getirdiğini yine millet götürmelidir. Başka bir yolu, başka bir seçeneği asla tanımıyor ve kabul etmiyoruz. Israrla ve inatla demokrasiden yanayız" diye konuştu.

Kimin suçlu olduğu tespit edilmeden Mehmetçiklerin darp edilmesinin milli vicdana ters olduğuna dikkati çeken Başkan Günaydın, şu ifadeleri kullandı:

"Asker de polis de bu milletin bağrından çıkmıştır. Darbe girişiminde bulunan, ülkenin birlik ve bütünlüğüne kast eden üniformalı teröristlerle dün olduğu gibi bugün ve yarın da ülkenin bölünmez bütünlüğü için canı pahasına mücadele veren şanlı Türk Ordumuzu bir tutmamak gerekir. 3- 5 haşhaşi yüzünden peygamber ocağımız, ata ocağımız kirletilmemeli ve bu hususta bütün Isparta halkımızı sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Isparta Belediye Başkanı ve belediye meclis üyeleri olarak şunu tarihe not düşüyoruz; atalarımızın bedelini kanlarıyla ödediği bu topraklarda demokrasi ve halkın iradesi dışında hareket ederek ülke yönetimini ele geçirmek isteyen 3- 5 ne idüğü belirsiz zihniyete verilecek ne vatanın bir karış toprağı ne de milletin tek bir bireyi yoktur. İlelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti, var olsun Türk milleti."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum