Belediye Meclisi'nden İl Genel Meclisi'ne 'Ret'

İl Genel Meclisi’nin eski İl Özel İdaresi alanının ticari ya da turizm alanına çevrilmesine yönelik talebi Belediye Meclisi’nde kabul görmedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2014 14:19
Belediye Meclisi'nden İl Genel Meclisi'ne 'Ret'

İl Genel Meclisi’nin eski İl Özel İdaresi alanının ticari ya da turizm alanına çevrilmesine yönelik talebi Belediye Meclisi’nde kabul görmedi.
Gerekçe ise şehir merkezine kent meydanı kazandırılması ve otopark alanı yapılması olarak belirtildi.

Belediye Meclisi dün Koruma Amaçlı İmar Planı'na yapılan itirazları görüştü. gelen itirazlardan biri de İl Özel İdaresi'nden idi. İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü geçici olarak yeşil alan ilan edilen eski İl Özel İdare binasının ticari ya da turizm alanı olarak ilan edilmesi için Belediye Meclisi'ne itirazda bulundu.

Bunun üzerine komisyon raporunu açıklayan İmar Komisyonu Başkanı Akif Aslan, İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'nün eski İl Özel İdaresinin bulunduğu alanın mevcut planda ticaret ve turizm olarak planlandığı Koruma Amaçlı İmar Planı'nda park ve meydan olarak değişiklik yapılması nedeniyle idarenin zarara uğratıldığı nedeniyle alanın eski şekline dönüştürülmesi yönünde teklifte bulunduğunu açıkladı. Ancak gelen itirazın şehir merkezine meydan kazandırılması nedeniyle kabul edilmediğini belirten Aslan, "İleride otopark alanına katılması için sadece eski İl Özel İdare binanın alanı değil kendine yeni bin yapan İl Sağlık Müdürlüğü'nün de içinde bulunduğu binanın mevcut park ve otopark alanı olarak eklenmesi uygun bulunmuştur" dedi.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Komisyon raporu daha sonra oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada komisyon raporu AK Partililerin itirazına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Bu süreçten sonra bu alanla ilgili tasarruf yetkisine sahip İl Özel İdaresi'nin karar organı olan İl Genel Meclisi'nin nasıl bir tavır alacağı merak konusu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum