Belediye Meclisinden Onay Çıkmadı

Süleyman Demirel Üniversitesi Yönetimi, TED Isparta Kolejinden bulunduğu alanı ya satın alması ya da boşlatması talebinde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ocak 2013 14:43
Belediye Meclisinden Onay Çıkmadı

Süleyman Demirel Üniversitesi yönetiminin ‘ya boşaltın ya da satın’ alın talebinde bulunduğu TED Isparta Koleji, yeni kompleks için Gülcü Mahallesinde hazineye ait bir yer buldu. Ancak söz konusu yer için Belediye Meclisinden onay çıkmadı. Süleyman Demirel Üniversitesi Yönetimi, TED Isparta Kolejinden bulunduğu alanı ya satın alması ya da boşlatması talebinde bulundu. SDÜ yönetiminin talebi karşısında şaşıran TED Isparta Koleji yönetimi, yeni bir yer arayışına girdi. Mevcut yerini satın alamayan Ettaş, TED Isparta Koleji için Gülcü Mahallesi’nde imarda park alanı olan hazineye ait 17 bin 660 metre kare yer buldu. ETTAŞ Ltd. Şti’nin hazineye ait 17 bin 660 metre karelik yerin eğitimalanına dönüştürülmesi yönündeki talebi Belediye Meclisinin gündemine alındı. Talebi değerlendiren İmar Komisyonu, TED Kolejinin aynı oranda park alanı göstermediği için talebi uygun bulmadı. Komisyon raporunda şu görüşlere yer verdi: Komisyonumuzca yapılan inceleme sonucunda, belirtilen 591 ada 27 parselin dere ağzında olması nedeniyle imar planında kanal ve park alanı olarak ayrılmış olduğu yapılaşma yapılması durumunda su baskını riskinin olması ayrıca planda park alanı olarak ayrılmış olması nedeniyle aynı oranda park alanı gösterilmesi gerektiği ve parselin formunun bütün olarak eğitimalanı olarak planlanmasının diğer parsellere zarar verdiği görülerek teklif uygun bulunmamıştır.” İmar Komisyonun raporu meclis üyeleri tarafından oy çoğunluğuyla kabul edildi.Mülkiyeti SDÜ’ye ait 800 metre karelik arsa üzerinde 2001 yılında YükseköğretimVakfı’nın öncülüğünde kurulan TEDI sparta Koleji’nin şimdiki SDÜ yönetiminin bu tavrı kamuoyunda tepkilere yol açmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum