Belediye Nüfus Sayımı Yapacak

TÜİK verilerine göre 2011 yılı merkez ilçe nüfusu 222 bin 556’dan 192 bin 93’e gerileyen Isparta’da Belediye, azalan nüfusun peşine düştü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2012 14:44
Belediye Nüfus Sayımı Yapacak

Isparta Belediye Başkanı Günaydın 600 bin TL İller Bankası payından kaybı olduğunu belirterek, o nüfusu bir de kendilerinin tespit edeceğini söyledi .

Başkan Yusuf Ziya Günaydın, 10 yıldan beri istihdama yönelik fabrika açılmadığına dikkat çekerek, nüfustaki gerilemeye dikkat çekti.

TÜİK verilerine göre nüfusu 222 bin 556’dan 192 bin 93’e gerileyen Isparta’da nüfusun azalmasının nedenlerini araştıracaklarını kaydeden Günaydın, “Isparta’da 30 bin konut var. Yeni konutlar yapılıyor hemen doluyor. Ama nüfus düşüyor. Bu azalma benim İller Bankası payımın 600 bin TL azalması demek. İmar ekibime talimat verdim. Nüfusu bir de biz tespit edeceğiz. Ciddi bir sayım yapılacak. Eğer bizim tespit ettiğimiz rakamla TÜİK verileri birbirini tutmaz ise Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.