Belediye Önü Yeraltı Otoparkı Hizmete Girdi

Belediye Önü Yeraltı Otoparkı Hizmete Girdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2021 23:23
Belediye Önü Yeraltı Otoparkı Hizmete Girdi

Isparta Belediyesi önündeki üç katlı yeraltı otoparkı araç parkına açıldı. Isparta Belediyesi Meclisi kararıyla kapatılan ve Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü hocalarının vermiş olduğu rapor ile İnşaat Mühendisleri Odasının yaptığı çalışmalar sonrasında belediye önü 3 katlı yeraltı otoparkının güçlendirilmesi yönünde karara varılmıştı.
SDÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü hocaları tarafından hazırlanan proje ile ihaleye çıkılırken, otopark içerisinde kolon güçlendirme çalışmaları ile otopark üzerinde çalışmalar gerçekleştirildi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, çalışmaların tamamlanmasının ardından 150 araçlık otoparkın pazartesi günü itibariyle hizmet vermeye başladığını duyurdu. Başkan Başdeğirmen, “Yeraltı katlı otoparkta problem olduğu, sarkmalar yaşandığı, kirişlerde oturmalar, kolonlarda patlamalar, zımbalamalar olduğu yönünde verilmiş rapor gereği, belediye meclisimizin oy birliği ile aldığı kararla otoparkımızın kapatılmasına karar vermiştik, ardından da güçlendirme yapılmasıyla alakalı bir karar almıştık. Yaklaşık bir yıldan buyana otoparkımız kapalıydı. Güçlendirme çalışmalarımız iyi bir şekilde sonuçlandı, işi alan arkadaşlarımız iyi bir çalışma sonrasında bize teslimi yaptılar. Bizde burada yeni düzenlemelerle birlikte pazartesi gününden itibaren otoparkımızı hizmete açıyoruz” dedi.

Belediye önü otopark girişi yolunda da ayrıca yeni bir düzenlemeye gittiklerini ve araç yol geçişini genişlettiklerini de belirten Başkan Şükrü Başdeğirmen, “Daha önceleri Mimar Sinan Caddesinden gelerek, belediye önünden, Endüstri Meslek Lisesi önüne bir geçiş vardı, bu kapatılmıştı. Kapatıldıktan sonra trafikte bir yoğunluk oluştu, araçlar bir sonraki halı sarayı arka bölümündeki yoldan geçiş yaparak 6 Mart Caddesine bağlanıyordu. Bu da bir yoğunluk oluşturuyordu, bunu görerek belediye önündeki yolu genişleterek direkt Endüstri Meslek Lisesi bölgesine de transit geçiş imkânını sunuyoruz. Vatandaşlarımız hem belediye önü hem de belediye altındaki iki otoparkımızı kullanabilecekler, hem de transit geçiş yapabilecekler. Böylece bir sonraki geçiş yolunu da rahatlatmış oluyoruz” görüşlerinde bulundu.

Belediye önünden, Mimar Sinan Camii’nin olduğu bölüme kadar yol üzerine 46 araç parkının yapılabildiğine değinen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, önceki yıllarda yapılan halı sarayı otoparkı ile belediye önü yeraltı otoparkının toplam araç park kapasitesinin 300 olduğunu belirterek, “Burada yol güzergâhından yedi kat daha fazla araç alabilen bir belediye otoparkımız var. Buranın çok rahatlayacağı inancındayız, burada olumsuzlukları gidererek yeniledik” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.