Belediye Operasyonunda 82 Kişinin Yargılanması Sürüyor

Isparta Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da aralarında bulunduğu 82 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Temmuz 2012 16:43
Belediye Operasyonunda 82 Kişinin Yargılanması Sürüyor

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın katılmadı. Mahkeme heyeti, Uğur Betselci ile Ahmet Aydemir'i tanık olarak dinledi.

Betselci, 7 Ağustos 2010 tarihine kadar belediye başkan yardımcılığı görevi yaptığını, bu süreçte usulsüzlük yapıldığına dair hiçbir duruma rastlamadığını, görevden alındıktan sonra ise usulsüzlük olup olmadığını bilmediğini ifade etti.

Tanık olarak dinlenen Ahmet Aydemir ise o dönemde denetim komisyonu üyesi olarak 2009 yılındaki eksiklikleri tespit ederek ilgili mercilere ulaştırdıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, kefalet bedelleri, yurtdışı yasağının kaldırılması ve cep telefonlarının iadesinin taleplerini de reddetti.

Tanıkların dinlenmesinin ardından iddia makamı, dosyanın bilirkişiye gönderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına söz verdi. Taleplerin alınmasının ardından mahkeme heyeti, dosyanın 5 kişilik bilirkişi heyetine gönderilmesine ve bilirkişi tayini için Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.