Belediye Personeline Yangın Eğitimi

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü merkez binada bulunan belediye personeline tabi afet, yangın hakkında tatbikatlı bilgi verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2013 21:51
Belediye Personeline Yangın Eğitimi

İtfaiye Amiri Mustafa Balcı yangından korunma ve söndürme yöntemleri hakkında personeli aydınlattı. Özellikle evlerde bulunan mutfak tüpü ve doğalgaz kaçak ve yangınlarında nelere dikkat edileceği ve söndürme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Balcı her evde mutlaka 6 kg’lık bir yangın tüpünün olması gerektiğini ve bu tüpün de periyodik şekilde kontrolden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Yangın’a ilk müdahalenin çok önemli olduğunu itfaiye aracı gelinceye kadar geçen sürede yangının zaten büyümüş olduğunu ve söndürmenin güçlülüğünden bahsetti.

Personel daha sonra mutfak tüpünün ve olası yangının söndürülme şekli hakkında da pratik bilgi aldı. Ve personelden birkaç kişi yanan tüpü ve yangını söndürme çalışması yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum