Belediye Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

Isparta Belediyesi ve Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Derneği işbirliği ile şehir merkezinde başıboş hayvanları besliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2013 11:41
Belediye Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

14 ayrı noktada hazırlanan yemlikler yemek fabrikalarından alınan atıklarla dolduruluyor. Meskun mahallere yerleştirilen bu yemliklerden de hayvanlar faydalanıyor. Özellikle kış aylarında aç kalan hayvanlar da bu şekilde beslenmesi yapılmış oluyor.

Sokak Hayvanları Koruma Derneği’nin belediyeye yapmış olduğu müracaat ile başlatılan bu çalışma kış boyunca devam edeceği bildirildi. Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü şehir merkezinde bulunan Yemek fabrikalardaki atıkları toplayarak önceden belirlenmiş ve yemlik olarak düzenlenmiş şehrin çevresindeki 14 ayrı noktaya götürerek bu atık gıdaları dağıtıyor. Bu yemliklerden de başıboş hayvanların karnı doyuyor.
Başıboş Hayvanlar Derneği adına kısa bir konuşma yapan Sezin Sezgin, Belediyenin başlatmış olduğu bu kampanya’ya teşekkür etti. Yapılan açıklamada, “insan olan herkesin yapacağı bir sorumluluk duygusudur bizim yaptığımız. Bu hayvanların ağzı dili yok. İnsanlara muhtaçlar. Bu hayvanları itip kakma yerine onlara yardımcı olmak bizim insanlık görevimizdir. Hayvanlarımız özellikle kışın yemek sağlayamıyorlar. Sokaktaki hayvan aç kalmadığı müddetçe insanlara asla saldırmazlar. Belediyemiz ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde sokak hayvanlarının kısırlaştırmalarını da gerçekleştireceğiz” dedi.

Sezgin, vatandaşlara da seslenerek, sokak hayvanlarını evlerine alarak beslemelerini istedi. Evde besleme imkanı yok ise kömürlüklerin kapılarının açılarak soğuk havalarda hayvanların buraları barınak haline dönüştürmelerini istedi.
Yemek Fabrika sahiplerinden biri olan Özgür Tunçbilek, yemek atıklarının bir şekilde değerlendirilmesinin kendilerini de memnun ettiğini ifade ederek, “bugüne kadar biz bu atıklarımızı çöpe dökerek bertaraf ediyorduk. Isparta belediyesi yeni bir uygulama başlattı. Bizde bu uygulamayı seve seve kabul ettik. Çöpe döküp hiçbir işe yaramayan yemek atıklarımızın hayvanda olsa bir kursağa gitmesi bizleri de sevindirmektedir” dedi.

Başka bir fabrika yetkilisi olan Mesut Gevrek’de çöpe giden bu yemek atıklarının değerlendirilmesinin güzel bir uygulama olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum