Belediye Sudan Kaç Para Kar Etti Dersiniz?

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, 3,5 yılda yapılan yenilikler sayesininde belediyenin 8,5 milyon TL kar ettiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2012 13:49
Belediye Sudan Kaç Para Kar Etti Dersiniz?

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu sabah Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nde gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Günaydın, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, 3,5 yılda yapılanları ve elde edilen karı açıkladı.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünde yapılan yenilikler sayesinde 3,5 yılda 8,5 milyon TL kâr ettiklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 5 yılda bu kârın 12 milyon 500 bin lira olacağını söyledi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın düzenlediğini basın toplantısında belediyeye bağlı birimlere yapılan yenilikleri ve kâr oranlarını açıkladı.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünde yapılan yeniliklerle büyük kâr elde ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Günaydın, her şeyi ince ayrıntısına kadar hesaplayıp kâr ettiklerini söyledi.

Önceki dönemlerde su okuma personelinin Belediyeye 1 milyon 400 bin liraya mal olduğunu söyleyen Başkan Günaydın, “Önceki dönemlerde su okuma personelinden vatandaşlarımızda şikayetçiydi. 3,5 yıllık görev süremizce su okuma personeli hakkında belediyemize bir tek şikayet dahi olmadı. Şuanda 11 tane arkadaşımız Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü su okuma biriminde çalışıyorlar.

Bu arkadaşlarımızın bize yıllık maliyeti 110 bin lira. Bu arkadaşlarımızın sigortasını ve vergisini de eklediğimiz zaman bize yıllık maliyeti 180 bin lirayı buluyor. Önceki dönemlerde su ve kanalizasyon müdürlüğü bünyesinde çalışan arkadaşlarımızın belediyeye maliyeti 1 milyon 400 bin liraydı. Biz belediye olarak sadece personelden 1 milyon 200 bin lira kâr ettik. Belediyemizin bu tasarruftan 5 yılda sağladığı kâr ise 6 milyon lirayı buluyor” dedi.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünde yapılan yenilikler hakkında da bilgi veren Başkan Günaydın, scada sistemini kurarak su kaybını önlediklerini belirtti. Günaydın, “Scada sistemi diye bir sistem kurduk. Önceden insan gücüyle yapılan işlemi şimdi otomatik sisteme bağladık. Bunu yaparak su kaybını önledik. Klorlama ve florlama sistemini de otomatiğe çevirdik. Suya şimdi flor ilacı katmıyoruz, dağdan gelen doğal florlu suyu şebekeye bağladık. Eskiden ayda 500 bin TL elektrik parası harcıyorduk.

Şimdi ise yapılan bu değişiklikler sayesinde bir ayda 350 bin TL tasarruf ediyoruz. Bu sayede 1 yılda 6 milyon 600 bin TL su şebekesinden kâr ediyoruz. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü personeli ve su şebekesinden 3,5 yılda elde ettiğimiz toplan kâr 8 milyon 500 bin TL. Bu rakam 5 yıl sonunda 12 milyon 500 bin TL olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum