Belediye Taş Ocağını Değil Okulu Tercih Etti

Eğirdir’de Milli Eğitime tahsisli arsa üzerinde bulunan Eğirdir Belediyesinin taş ocağı kapandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2014 13:26
Belediye Taş Ocağını Değil Okulu Tercih Etti

Menderes Mahallesi’nde bulunan 75 dairelik Köprübaşı Evleri yönetimi ve sakinleri, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e teşekkür etmek için Belediye’ye ziyarete geldiler.

Kilitli taş parke ve bordür taşının imal edildiği, halk arasında Taş Ocağı olarak bilinen yerin faaliyetini durdurması ve önümüzdeki zaman içerisinde kaldırılacağını öğrenen Menderes Mahallesi Köprübaşı Evleri yönetimi ve sakinleri, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e makamında ziyarette bulunarak teşekkür ettiler. Mahalle sakinleri, Taş Ocağının yerine okul yapılacağını duyunca çok mutlu oldular.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e, Belediye hizmetlerinden dolayı da teşekkür eden mahalle sakinleri, “Suyumuz temiz ve ucuz. Yollarımız yapıldı, şimdi de Taş Ocağı’nın faaliyetinin durdurulması bizi daha çok sevindirdi. Verdiğiniz sözü yerine getirdiniz. Başkanım sizden Allah razı olsun. Uzun zamandır iş makinelerinin gürültüsünden ve tozdan bunalmış durumdaydık. Çok sabrettik ve sayenizde kurtulduk. Belediye olarak ilçemizde güzel hizmetleriniz var. Daha fazla hizmet vereceğinize inanıyoruz. Yaptığınız güzel hizmetlerin devamını diliyoruz.” dediler.

Menderes Mahallesi Köprübaşı Evleri sakinlerinin ziyaretinden dolayı memnuniyetini belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Belediyemizin yıllardır kilitli taş parke ve bordür imalatını yaptığı yerin halkımızı rahatsız ettiğini biliyorduk. Bulunduğu arsa Hazine’ye ait ve Milli Eğitim’e tahsisliydi. Belediyemiz burada Taş Ocağını değil, okulu tercih ederek ve etrafında bulunan mahalle sakinlerini düşünerek doğru olanı yaptı. Kararlı davranarak gerekli çalışmalar neticesinde, Taş Ocağı’nın faaliyetini durdurduk. Buraya Allah nasip ederse bu yıl 24 derslikli okul yapılacak. Taş Ocağı önümüzdeki zamanlarda tamamen kaldırılacak ve yerine 24 derslikli okul yapılacak. Bu okul için daha önce çalışmalarımız oldu. Okula yakın bir yerde cami için çalışmalarımız devam ediyor. Menderes Mahallesi Köprübaşı evlerinde oturan vatandaşlarımız çok şanslı. Yeni iki yüksekokulumuz açıldı. Yeni yollarımız yapıldı, dolmuşlar artık bu yoldan geçecek, öğrencilerin giriş çıkışları da bu yoldan yapılacak. Dolayısıyla mahallemiz hareketlenecek, bereketlenecek. Ziyaretinizden dolayı çok mutlu oldum. Belediye olarak siz saygıdeğer halkımızın menfaatlerini korumaya, Belediye kaynaklarını doğru yerde, doğru zamanda ve halkımız için kullanmaya gayret ediyoruz, bundan sonra da aynı anlayış içerisinde iş ve işlemlerimizi yapacağız.” dedi.

Mahalle sakinlerinin çocuk parkı ve bayanlar için spor aletleri isteğini kırmayan Başkan Özmeral, uygun bir yer bulunduğu takdirde çocuk parkı ve bayanlar için spor aletlerinin yapılacağının sözünü verdi.

Başkan Özmeral, Tabakhane - Köprübaşı mevkiî, arasında bulunan yerleşim yerlerinde daha önceden yapılan imar planına göre, toplumun ortak ihtiyaçlarını giderecek okul alanı, yeşil alan, çocuk parkı ve camii yeri ayrılmamış olduğundan büyük sıkıntılar yaşandığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.