Belediye Tezgah Açtı

Isparta Belediyesi, Manavcılar Odası’nın açmadığı pazaryerlerinde kendi personeli ile sebze ve meyve satışına başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2013 14:25
Belediye Tezgah Açtı

Isparta Belediyesi pazartesi gününden itibaren başlattığı uygulama ile vatandaşları mağdur etmemeyi amaçlıyor.

Bir süre önce Manavlar Odası’nın şehirdeki 6 pazara çıkmama kararının ardından harekete geçen Isparta Belediyesi pazaryeri açılmayan Doğancı Mahallesi ile Muzaffer Türkeş Mahalleleri’nde sabahtan, Fatih ve Zafer Mahalleleri’nde ise öğleden sonra sebze meyve satışı yapmak üzere tezgâh açtı. Belediye personeli tarafından satışlar gerçekleştirilirken, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, halkın kesinlikle mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Doğancı ve Muzaffer Türkeş Mahalleleri’nde açılan pazaryerlerini gezen ve pazar harcını da gören Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a vatandaşlar kendileri için yapılan bu hizmetten dolayı duydukları mutluğu dile getirdiler.

Pazarda kaliteli ve taze sebze ve meyve satışına başladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Manavlar Odası’nın kendileri ile irtibata geçmeden pazaryerlerine çıkmama kararı alarak vatandaşları mağdur duruma düşürdüklerini söyledi. Manavların zarar ettikleri gerekçesiyle bazı pazarlara çıkmadıklarını dile getiren Günaydın, “Zarar mı ediyorlar, kar mı ediyorlar bunu akşamüzeri bizlerde göreceğiz” derken, bu uygulamaya gitmeye mecbur kaldıklarını ifade etti.

Manavlar Odası için kendisinin çok büyük çalışmalar yaptığını, kendisinin zamanında Halıkent, Cuma Pazarı, Davraz Pazaryeri’nin yapıldığını hatırlatan Günaydın, AB uyum yasaları gereğince de bu pazarların yapılmasının gerektiğini ifade etti. Bu pazaryerlerinin tamamlanmasının yanı sıra yapımı devam eden diğer pazaryerlerinin de bitmesi gerektiğini bunun için semt pazarlarındaki mevcut durumun bir yılda daha devam etmesi gerektiğini kaydetti. Manavlar Odası’nın zarar da kar da etse mevcut duruma devam etmeleri gerektiğini dile getiren Başkan Günaydın, “Böyle bir uygulamaya gitmeden önce bize danışmaları gerekirdi. Manavlarımızla oturduk konuştuk, sorunlarının bir yıla kadar tamamen çözüleceğini söyledik ancak maalesef bugün bu noktaya gelindi” diye konuştu.

Böyle bir kararın neden 4 yıldan bu yana uygulanmadığını ve şu anda böyle bir kararın alınmasının sorgulanması gerektiğini aktaran Günaydın, bunun arkasında manaların olduğunu belirterek, yapılan olayı teessüfle karşıladığını ifade etti.

Pazarcıların halka ve kendisine bir özür borcu olduğunu kaydeden Günaydın, gerekirse uygulamanın genişletilebileceğini ve diğer pazarlara da çıkabileceklerinin sinyalini verdi. Günaydın, “Gerekirse kapatmadıkları pazarlara da gireriz. Orada da bizimle rekabet etsinler. Halkımız şu an burada pazarının kurulmasını istiyor. Böyle bir uygulama neden seçimlere bir yıl kala yapılmıştır. Şu anda halkımız ve belediyemiz mağdur edilmek isteniyor. Kimse yanlış hareketlere girmesin. Belediye olarak halkımızı mağdur etmeyeceğiz. Taze ürünleri getirip satıyoruz” şeklinde konuştu.

Isparta Belediyesi’nin mahallelerine pazar kurmasından ve taze ürünleri uygun fiyatlarla satmasından duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar ise Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ettiler.
Pazaryerinden faydalanan Doğancı Mahallesi ve Keçeci Mahallesi Muhtarları da uygulamadan duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Doğancı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Uçmak, yıllardır buradan pazarcılar için yer parası alınmadığını, esnafa çaylarının ücretsiz verildiğini, sosyal ihtiyaçlarının karşılıksız karşılandığını ifade etti. Uçmak, “Belediyemizin uygulamasından halkımız memnun. Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

Keçeci Mahallesi Muhtarı Gökhan Büyükleblebi de, sorunlarının belediye tarafından ivedilikle çözülmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Büyükleblebi, “Mahallemizin nüfusu yaşlı. 2 haftadır halkımız pazar harcını göremiyordu. Bu mağduriyet belediye başkanımız tarafından giderildi. Kendisine şahsım ve mahalle halkımız adına teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum