Belediye ve Iyaş Arasında Gerginlik

IYAŞ AVM OTOPARKINA GİDEN YOL YEŞİL ALANA ÇEVRİLDİ

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2018 23:14
Belediye ve Iyaş Arasında Gerginlik

Isparta Belediyesi Zabıtası, IYAŞ Park AVM otoparkı ile hipermarkete giden yolu kapattı.-Belediyenin yolu Meclis kararı ile yeşil alana çevirip, parka dahil ettiği bu nedenle kapatma işleminin uygulandığı öğrenildi.- AVM’nin bulunduğu Belediye mülkiyetindeki arsayı o yolla birlikte kiralayıp, parasını ödeyen IYAŞ, meclis kararının iptali için İdare Mahkemesi’ne başvuracak.Iyaş, Atıl kalan Belediyeye ait Büyük Isparta Oteli’nin yeniden şehrin sosyal hayatına kazandırılması gibi birçok jest Yusuf Ziya Günaydın başkanlığındaki Belediye yönetimi için ‘hatırlı bir davranış’ olarak görülmedi. Isparta Belediyesi, dün IYAŞ Park AVM otoparkına giden Terminal ile Petrol Ofisi benzinliği arasında kalan ara yolu kapattı. Yolun trafiğe kapatılması nedeniyle IYAŞ Park AVM girişinde hem müşteriler hem de işletmeciler açısından büyük mağduriyet yaşandı. Özellikle mal giriş ve çıkışlarında sıkıntı yaşanıyor.

OTOPARKA GİDEN YOL KAPATILDI

 Isparta Belediyesi’nin Isparta’nın yerel şirketi, 1000’in üzerinde istihdam ile ekonomimizin lokomotifi IYAŞ’a yönelik bu işleminin sebebini araştırdı. Isparta Belediyesi’nin otoparka giden ara yolu, Belediye Meclisi’nde yolun yeşil alan ilan edilerek parka dahil edilmesi kararı doğrultusunda kapattığı ortaya çıktı. Karar doğrultusunda, dün Zabıta ekipleri sabahtan yolu kapattı.

IYAŞ’IN 10 YIL KİRA UZATMA HAKKI VAR

IYAŞ Yönetim Kurulu, Belediyenin yol kapatma uygulaması sonrasında olağanüstü toplandı. Belediye ile IYAŞ arasında yaşanan gerginliğin AVM’nin 10 yıl kiralama süresinin bitmesinden kaynaklandığı öğrenildi. Ancak IYAŞ’ın kira sözleşmesinden doğan yasal hak olarak kira süresini 10 yıl daha uzatma hakkı var. Yıllık 500 bin’den fazla kira bedeli ödeyen IYAŞ, yasadan aldığı hakkını kullanarak AVM’yi 10 yıl daha kiralamak istiyor. Belediye ile IYAŞ arasında 10 yıl önce yapılan  kira sözleşmesine göre, IYAŞ AVM’nin yapıldığı taşınmaza kira ödüyor. Arsa Belediyenin, üzerindeki AVM yapısı ise IYAŞ’ın mülkiyetindi. Belediye’nin AVM’yi boşalttırması için IYAŞ’ın 10 yıllık kira uzatma hakkından vazgeçmesi ve bugünkü Bayındırlık birim fiyatları üzerinde arsa üzerine yapılan yapının bedelini IYAŞ’a ödemek zorunda. Zira, IYAŞ Belediyeye ödediği kirayı toprak için ödüyor, üzerindeki yapı kendi mülkünde.MAHKEMEYE BAŞVURACAKLARÖte yandan IYAŞ Yönetim Kurulu, Isparta Belediyesi’nin yol kapatmaya dayandırdığı meclis kararı için yargıya başvuracak. IYAŞ, meclis kararının iptali için İdare Mahkemesi’ne başvuracak. IYAŞ’ın mahkemeye başvururken yeşil alana çevrilen yol için Belediyeye kira ödendiği, kiralanan arsa içerisinde yolun da bulunduğu gerekçe gösterilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.