Belediye Yalıtım Fabrikasının İnşaatına Başladı

Isparta Belediyesi tarafından inşası devam eden BİMSBLOK fabrikasının yanına kurulan ve iki hafta önce temel atma töreni gerçekleştirilen Doğal Yalıtım ve İzalasyon fabrikasının inşasına başlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2011 18:35
Belediye Yalıtım Fabrikasının İnşaatına Başladı

Binaların ısı, ve suya karşı yalıtımını gerçekleştirecek fabrika inşası çok hızlı bir şekilde bitirilerek faaliyete geçilecek. Türkiye’de üretimi gerçekleştirilen fabrikaların en büyüğü olan yalıtım fabrikası ürettiği ürünü ihraç etmenin de hesaplarını şimdiden yapmaya başladı.

Kimyevi maddeler içermeyen ve tamamı doğal taştan yani pomza madeninden üretilecek ürün insan sağlığına da hiç zarar vermeyecek.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, inşaat çalışmalarını yakından takip ediyor. Fabrikanın her ivmesini takip eden Günaydın, Doğal Yalıtım ve İzalasyon Fabrikasının da tahmin edilen süreden önce tamamlanacağını söyledi.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “Isparta Belediyesi olarak şehrimize katma değer kazandırmak için başlatmış olduğumuz bu fabrikalar zinciri sayesinde işsizliğe de çözüm bulmaya çalışıyoruz. Umuyorum kurmuş olduğumuz bu fabrikalar ile alanımız pomza organize sanayine doğru gider. Fabrika sahamızda hedefimiz büyük. Fabrikamızın biri bitmeden birinin inşası için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Gördüğünüz gibi BİMSBLOK fabrikamız bu günlerde bitme noktasına geldi. İşte bu fabrikamız bitmeden yanına yeni bir fabrika kurmaya başladık. Bu fabrikamız da yine inşaat alanında önemli yer teşkil eden yalıtım malzemesi üretecek. Üreteceğimiz yalıtım malzemesinin en önemli özelliğinden biri tamamen doğal olmasıdır. Avrupa ülkeleri katkılı yalıtım malzemelerini kullanmaktan vazgeçmiş durumdadır. Binalarında tamamen doğal ürünler kullanıyor. Türkiye’miz ise maalesef bu noktada Avrupa ülkeleri gibi duyarlılığı gösteremedi. İnşasına başlamış olduğumuz yalıtım fabrikamız tamamen doğal malzemelerden üretilecek. Üreteceğimiz ürünü hem ülkemize hem de yurt dışına pazarlayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.