Belediye Yemekhanesi’nde ‘Doğal’ Seferberlik!

Belediye Yemekhanesi’nde ‘Doğal’ Seferberlik!

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2017 14:14
Belediye Yemekhanesi’nde ‘Doğal’ Seferberlik!

Isparta Belediyesi ve şirketlerindeki yemekhanelerde artık doğal ürünler kullanılacak. Bugüne kadar yemekhanelerinde kaliteli ürünlerden oluşan yemekleri personelinin tüketimine sunan Isparta Belediyesi bir adım daha atarak bundan böyle doğal ürün kullanılmasını kararlaştırdı.

 Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediye yemekhanesi ile belediye şirketleri olan ISBAŞ ve İSTEM yemekhanelerinde doğal ürün kullanacaklarını belirterek, “Benim personelimin daha sağlıklı olmasını istiyorum. Şu anda Gökkubbe’de devam eden Doğal ve Sağlıklı Ürün Günlerinde, nasıl doğal ürünler bulunuyorsa, bundan sonrada belediyemiz ve şirketlerinin yemekhanelerine de bu ürünler harici bir ürün girmeyecek” dedi. 

Isparta Belediyesi ve şirketleri bünyesinde bulunan personele daha sağlıklı ürünler sunmak amacıyla ciddi bir karara imza attı. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, konuyla ilgili bir toplantı düzenledi.  Günaydın, Isparta belediyesi yemekhanesi ve fabrikaların yemekhanelerine doğal ürünler temin edileceğini ve personele bu doğal ürünlerin sunulacağını söyledi. Kimyasal gübre ile üretilen ve şüphelenilen hiçbir ürünün bundan sonra kullanılmayacağı yönünde karar aldıklarını aktaran Günaydın, GDO’lu ürünlerin de hiçbir şekilde kullanılmayacağını dile getirdi. Bugüne kadar bu konulara dikkat ettiklerini ancak bundan sonra da bunu daha da ileriye taşıdıklarını anlatan Günaydın, gen bozukluğuna uğrayan, nitrat gübreleriyle üretilen meyveler dahil hiçbir ürünün ve hububatın yemekhanelerin kapısından sokulmayacağını belirtti. Belediyenin 2 ziraat mühendisinin de bu konuyla yakından ilgileneceğini ve doğal ürün satın alımının yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Belediyemiz yemekhanesi ve fabrikalarımızın yemekhanelerinde personelimize en iyi şekilde yemek servisi yapılacak. Hatta bundan sonra doğal süt bularak kendi yoğurdumuzu da kendimiz yapacağız. Yine dağda otlayan ve gezen hayvanların  etlerinden kullanılacak. Tavuk bulmakta zorlanabiliriz ancak bununla ilgili de çalışmalar yapacağız. Isparta Belediyesi olarak aldığımız bu karar Türkiye’de de bir ilk olacak ve başlangıcını biz yapacağız. Benim personelimin daha sağlıklı olmasını istiyorum. Isparta’nın temiz hava, su ve gıdası olmak zorunda bunu kendi belediyemizden başlatıyoruz ve Isparta’ya yayılmasını diliyoruz. Nasıl Gökkubbe’nin kapısından doğal ürün harici ürün giremiyorsa belediye ve şirketlerimizin fabrikalarının yemekhanelerine de doğal olmayan hiçbir şey girmeyecek. Aldığımız bu kararla daha sağlıklı günlerin gelmesini temenni ediyor, aldığımız bu kararın hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Başkan Günaydın ayrıca 13 Ekim’de başlayan ve 22 Ekim Pazar günü son bulacak olan Gökkubbe’deki Doğal ve Sağlıklı Ürün Günlerinin devam ettiğini ve vatandaşların alışveriş yapabileceklerini dile getirdi. Doğal ve Sağlıklı Ürün Günleri saat 10.00 ile 21.00 saatleri arasında açık bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.