Belediye Yeni Yaşam Alanı Oluşturuyor

Isparta Belediyesi, Eğirdir yolu üzerinde bulunan 44 dönümlük araziye yeni yaşam alanı oluşturuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2011 10:57
Belediye Yeni Yaşam Alanı Oluşturuyor

Isparta Belediyesi, Eğirdir yolu üzerinde bulunan 44 dönümlük araziye yeni yaşam alanı oluşturuyor. İçerisinde dutluk bulunacak olan arazide yürüyüş yolları, otopark, pergolalar, dinlenme alanları, spor alanları yer alacak.

Isparta’nın yeni cazibe alanlarından birisi haline getirilmesi planlanan alanın halkın ihtiyaçlarına göre tasarlanması için proje çalışmalarına başlandı. Taslak üzerinde çalışmalar yapan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, alanda incelemelerde bulundu. Isparta-Eğirdir karayolu üzerinde bulunan 44 dönümlük alanda halkın ihtiyaçlarına uygun olarak güzel bir çalışma yapmak istediklerini söyleyen Başkan Günaydın, proje çalışmalarının başladığını ve bunun kısa bir süre içerisinde tamamlanarak, projenin uygulama aşamasına geçeceğini duyurdu.

‘Bu alanımızda kanser olaylarına etkili, yeşilliği bol olan dut ağaçları dikmeyi ve burayı dutluk yapmayı düşünüyoruz’ diyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Eğirdir yolu üzerinde geçmişte bir dutluk bulunduğunu ancak yol çalışmaları dolayısıyla bunların kesildiğini belirtti. 44 dönüm arazi içerisine binlerce dut ağacı dikerek Isparta halkının hizmetine sunulacağını aktaran Başkan Günaydın, “Antitoksini yüksek olan bu ağaçlarımızın burada yer almasını düşünüyoruz. Burası halkımızın da rahatlıkla ulaşabileceği bir bölge” dedi.

Kalıcı bir yeşil alan oluşturma hedeflerinin bulunduğunu dile getiren Başkan Günaydın, konuşmasında şunları söyledi:

“Şimdiden buraları tespit edip ağaçları yetiştirmezsek gelecekte buralarda kaybedilir, taş yığını haline gelir. O açıdan çocuklarımıza ve gelecek nesillere kalıcı bir yeşil alan yapmak istiyoruz. Isparta’nın gelecekte en güzel yerlerinden birisi olması amacıyla bu projelendirmeleri yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta imar ve proje çalışmalarımız tamamlanıyor ve en kısa zamanda çalışmalar başlayacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.