Belediye Yollardaki Kasisleri Ortadan Kaldırıyor

Isparta Belediyesi bu kapsamda bugüne kadar altyapısı tamamlanan ve dayanıklı asfaltı dökülerek hizmete sunulan yollarda trafik işaret ve işaretlemelerini gerçekleştiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2012 14:20
Belediye Yollardaki Kasisleri Ortadan Kaldırıyor

Isparta Belediyesi, şehir genelinde başlattığı ve yıl sonuna kadar 80 km’lik hedef koyduğu altyapısı tamamlanmış dayanıklı asfalt çalışmalarına, yol çizgilerini de ekledi.

Bu kapsamda ilki Halıkent Mahallesi 124 Cadde’de uygulanan yol çizgi çalışması son olarak Gölcük yolu olarak da bilinen 221 Cadde’de yapıldı. Çalışmalar kapsamında yol, trafik standartlarına göre şeritler halinde çizildi.

221 Cadde’de uygulanan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın her bakımdan Avrupa Birliği kalitesini yakalamasını istediklerini söyledi. Dayanıklı asfalt çalışmalarının ardından etkili bir yol çizgi çalışmasının başlatıldığını söyleyen Başkan Günaydın, “Halkımız bazen kasis istiyor. Bu kasis uygulaması hemen hiçbir Avrupa ülkesinde yok. Bizlerde de olmayacak. Bunun yerine yollarımıza çizgilerimizin yanı sıra ikaz yazılarıyla gerek sürücülerimiz, gerekse yayalarımız uyarılacak” dedi.

‘Yollarımıza medeni ikazlar koyacağız, kasisçi toplum olmaktan kurtulmak için çizgi çalışmalarımızı biraz abartılı yapıyoruz’ diyen Belediye Başkanı Günaydın, Isparta Emniyet Müdürlüğü ile sürücü-yayaların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için ortak çalışmaya gideceklerini iletti.

Yol yapımları ile birlikte gerçekleştirilen yol çizgi çalışmalarının da Isparta’nın bir değişim projesi olduğunu kaydeden Başkan Günaydın, yapılan çalışmalar çerçevesindeki uyarılara sürücülerin ve yayaların saygı göstermesini istediklerini anlattı. ‘Isparta bir başka olacak, öncü olacak’ diyen Başkan Günaydın, “Yaptığımız çalışmalar doğrultusunda medeniyetten uzak olan kasisleri ortadan kaldırıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum