Belediye’de Atatürk Ruhu

Belediye’de Atatürk Ruhu

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2018 15:08
Belediye’de Atatürk Ruhu

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce altyapı çalışmaları tamamlanan Doğancı Mahallesindeki sokak bazlı çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü dayanıklı asfalt çalışmalarına başladı. Başkan Günaydın, “Bizdeki çalışkanlık ruhu Atatürk’ten gelmektedir” dedi. 

Kış girmeden iyi giden hava şartlarını değerlendiren Isparta Belediyesi ekipleri bir günde 4 bin metrekare üzerinde 14 sokağın asfalt çalışmalarını tamamladı. Doğancı Mahallesindeki asfalt çalışmalarının ardından ise, altyapı çalışmaları tamamlanan Keçeci Mahallesinin asfaltına geçilecek. 

Doğancı Mahallesinde devam eden sokak bazlı dayanıklı asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bir dönemde bitirilemeyen bir yeri biz bir hamlede tamamlıyoruz” dedi. Doğancı Mahallesinin geniş bir yerleşim alanına sahip olduğunu ancak nüfus olarak tenha olduğunu kaydeden Başkan Günaydın, çalışmalarda hiçbir ayrım yapmadıklarını dile getirdi. Doğancı Mahallesinde de 14 cm kalınlığında asfalt döküldüğünü bunun sıkıştırılmış halinin ise 11 cm’ye tekabül ettiğine değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yapılan çalışmaların seçim asfaltı olmadığına vurgu yaptı. 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Doğancı Mahallesinde devam eden dayanıklı asfalt çalışmalarının incelemesinin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bu çalışmalar, bu dökülen asfaltlar siyasi asfalt değil, seçim asfaltı değil. Biz göreve geldiğimizden buyana çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, seçime doğru diye bir şey yok, böyle alışkanlıklar var. İnsanlarda kendisini veya bir başkasını aldatma gibi düşünceler oluyor siyasette. Allah’a şükürler olsun bizde bu yok. Cumartesi-pazar demeden çalışıyoruz. Bu seçim asfaltı değil, Isparta’nın kalıcı asfaltı. Bu çalışmaların ilk maliyeti yüksek gibi görünüyor ancak bu asfaltlar kalıcı. Çalışkan bir belediyeyiz. En büyük önderimiz Atatürk’ün çalışkanlık konusunda, sayamayacağımız kadar vecizeleri vardır. İşte biz buna uyan bir belediyeyiz. Milli iktisadi olayı düşünüyoruz. Ekonomi bakımından bunu düşünüyoruz ve bizdeki çalışkanlık ruhu da Atatürk’ten gelmedir. Nereden para kazanıyorsun dediklerinde işte bunun kökünde milli ekonomi ve çalışkanlık geliyor.  Isparta Belediyesi, Türkiye Cumhuriyetinin diğer belediyelerinden daha zengindir” 

En başarılı belediyenin Isparta Belediyesi olduğunu dile getiren Başkan Yusuf Ziya Günaydın, geçen günlerde Afyonkarahisar ile yapılan bir karşılaştırmaya da tepki gösterdi.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın Twitter’dan, Afyonkarahisar ile Isparta Belediyelerinin performans karşılaştırması ile yatırım ve personele harcama yüzdelerine ilişkin paylaştığı rakamlara tepki gösteren Başkan Günaydın şöyle dedi:

“Bir şeyden haberi, bilgisi yok.  Sen gel bir Isparta’yı incele bakalım. Bizim yaptığımızın tozu olamazlar. Şu partinin belediyesi, MHP belediyesinden iyi demek için, ezikliklerini ortaya çıkarmak için söylüyorlar. Bende bugün böyle söylerim onlara. Gelsinler burada gerçek ölçüm yapsınlar. Bin kilometre asfalt yapan bir belediye var mı? Yatırım, personel diyerek bir sürü masallar anlatıyor. Gel de metraja bak, gel de kaliteye bak. Gel de ne kadar kısa zamanda ne kadar iş yaptığımıza bak. Bir partiyi kollayacağım diye. Gel bizim teknik bilgimiz, gücümüzü konuşalım.  Sayın genel başkan yardımcısı da kusura bakmasın kimse yok karşımızda yarış yapacak. Suni genel başkan yardımcılığını laflarla idare edeceğim diye uğraşıyor ama bir günde Yusuf Ziya Günaydın çıkar bunun cevabını verir size. Biz Türkiye’de birinciyiz. Türkiye’de en büyük asfalt yapan Isparta Belediyesidir. Türkiye’de kaliteli ve en ekonomik asfalt yapan tek belediye yine Isparta. Altyapısını teknik bir şekilde tamamen bitiren belediye Isparta.  İnşallah bu çalışmalar hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.