Belediye'den Akkent'e Poje

Akket sakinleri yeni kurulan mahallelerinin sorunlarını aktarabilmek için Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın da aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarla bir araya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2011 13:13
Belediye'den Akkent'e  Poje

Tepenin zirvesinde bulunan cami ve alışveriş merkezine çıkmakta güçlük çeken yaşlılar kendileri için bir çözüm istediler.

Ayrıca mahalleli yeni kurulan mahallelerinin sorunlarını aktarabilmek için Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın da aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarla bir araya geldi. Açık alanda yapılan toplantıda ayrıca okul öğrencileri folklor gösterisinde bulundu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “ programa katılmadan önce mahalle muhtarımız ile birlikte mahallenizde dolaştık. Sorunların başında mahallenin dik bir yamaç üzerine yapılmasından dolayı sosyal donatı alanlarına yada ibadethanelere ve okullara geliş gidişlerde sorunların yaşandığını gördüm. Yaşlılarımızın, engellilerimizin ve öğrencilerimizin okul ve diğer merkezlere rahatlıkla gelip gitmeleri için bir proje hazırladım. Tepenin eteklerinden zirveye ulaşacak bir asansör kuracağız. Bu asansörün birkaç yerinde bağlantısı olacak. Bu bağlantılar sayesinde vatandaşlarımız evlerine ve sosyal donatı alanlarına rahatlıkla ulaşabilecekler. Ayrıca mahallenize seyir terası oluşturacağız. Şehir merkezine bakan kısmında güzel bir alanınız var. Bu alanda çocuk parkları ve dinlenme alanları, kamelyalar kuracağız. Ayrıca ağaçlandırma ile Isparta’nın en güzel seyir terası haline getireceğiz. Mahallemizde bulunan boş arazileri de ağaçlandırma çalışmalarımız sürüyor. Bu ağaçlandırma içerisinde ıhlamur ve çeviz ağaçları dikeceğiz. Hem mahallemize ayrı bir görüntü verecek, hem de meyvesinden yararlanma fırsatı sağlamış olacak. İmkanlarımız el verirse ve inşasını yapabileceğimiz bir alan bulabilirsek birde sosyal tesis inşa edeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum