Belediye’den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım

Belediye’den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2015 13:25
Belediye’den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım

Isparta Belediyesi Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için 27 tonluk kömür yardımında bulundu. Yardım TIR’ı yola çıkarken, Başkan Günaydın, salı günü gıda ve giyimden oluşacak 2. yardım konvoyunun da yola çıkacağını bildirerek, Ispartalılara, Türkmen’ler için yardım çağrısında bulundu.

Isparta Belediyesi Suriye’de bulunan ve zor şartlar altında mücadele veren, topraklarını savunan Bayırbucak Türkmenleri’ne 27 ton kömür yardımında bulundu. Isparta Belediyesi’ne ait yola çıkan TIR’ı Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın ve damadı Aziz Şencan ile birlikte yolcu etti.

Başkan Günaydın yaptığı açıklamada eşi Dilek Günaydın ve damadı Aziz Şencan tarafından başlatılan yardım kampanyasıyla da salı günü birkaç araç konvoyundan oluşacak yeni yardımların da yola çıkacağını söyleyerek, Ispartalılara çağrıda bulundu. Günaydın, “Salı günü de gıda yardımı göndereceğiz. Konserve, taze gıda göndereceğiz. Savaşan kardeşlerimizin arazide giyebilmeleri için de kıyafet gönderiyoruz. Bunun yanı sıra nakit para yardımında da bulunulacak. Salı gününe kadar değerli iş adamlarımız, ailelerimiz bu çıkacak konvoya katkıda bulunalım, bizde gönderelim diyorlarsa, belediyemize Salı gününe kadar müracaat edebilirler” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri’ne gönderilmek üzere hazırlanan kömür yardım aracını eşi Dilek Günaydın ve damadı Aziz Şencan ile birlikte yolcu etti. TIR şoförlerine ‘hayırlı yolculuk’ dileğinde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın burada açıklamalarda bulunarak, Ispartalı ailelere ve iş adamlarına da çağrıda bulundu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bugün Isparta Belediyemiz Bayırbucak Türkmenleri’nin Türk bölgesinde kurulmuş olan bölgesine kömür yardımı gönderiyoruz. Belediyemize ait TIR ve şoförleriyle yola çıkardık. Kış günü bizzat savaşan kardeşlerimizin aileleri ve çocuklarının ısınma problemlerinin bulunduğunu duyduk. Süratle 27 tonluk kömürü hemen gönderiyoruz.

Bunun yanı sıra Ispartalı hemşehrilerimize duyurmak istediğim bir başka önemli konu var. Salı günü birkaç TIR olmak üzere gıda yardımı göndereceğiz. Bunda bizzat eşim ve damadım bu konuda bize yardımcı oldular. Tonlarca konserve, un, taze gıda yardımları, aynı zamanda da Türkmen Dağı’nda savaşan kardeşlerimize de üzerine giyebilecekleri deri gocuklar göndereceğiz. Ispartalı hemşehrilerimizden derlediğimiz nakit para da gönderiyoruz. Bu paralar da orada gerekli işlemlerden geçtikten sonra gereği yapılacak.

Salı gününe kadar Ispartalı hemşehrilerimiz, değerli iş adamlarımız, ailelerimiz ‘Bu Türkmen kardeşlerimiz için yola çıkacak yardım konvoyuna bizde katkıda bulunalım, bizde gönderelim diyorlarsa, Salı gününe kadar belediyemize müracaat ederlerse bu yardımlarda TIR’larla gönderilecek. Salı günü yola çıkacak olan yardımların da arkasının durmasını istemiyoruz. Tekrar göndermeyi diliyoruz. Bunun için Ispartalı hemşehrilerimiz bu yardımları da yaparlarsa onları da biz Türkmen kardeşlerimize ulaştıracağız.

En kısa zamanda bizzat fiili olarak zamanında gıda yardımları da ulaşacak. Giden noktalarımız ve gönderdiğimiz yerler kamu ve kurumlarımız bellidir. Biz sıcak yuvalarımızda otururken, onlar da cephede savaş içerisindeler. Hem de güçlü bir savaş. Rus ordusu ile savaşıyorlar. Bizde Ispartalılardan bu yardımları esirgememelerini istiyorum. İnşallah bu çalışmalarımızın memleketimize, milletimize, Türkmen kardeşlerimize hayır, uğur, bereket ve başarı getirir temennisinde bulunuyorum”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.