Belediyeden Devrim Gibi Karar

Isparta Belediyesi Cumhuriyet Caddesi, Mimar Sinan Caddesi ve Kaymakkapı Meydanındaki bütün binaları beyaza boyamayı hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2014 00:31
Belediyeden Devrim Gibi Karar

Isparta Belediyesi pilot bölge olarak düşünülen Cumhuriyet Caddesi, Mimar Sinan Caddesi ve Kaymakkapı Meydanı’nda görsellik olarak çalışmalar başlatacak.

Bu çalışmaların ilki Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleşecek. Caddede daha önceki yıllarda gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaların ardından altyapı ve asfalt çalışmalarının da bitirilmesiyle dekoratif aydınlatmaya kavuşturuldu. Şimdi de caddede çiçeklendirme çalışmaları yapılacak ve cadde boyunca tüm binalar beyaz renge boyanacak. Böylece caddede tamamen bir bütünlük oluşturulacak ve böylece caddedeki hareketlilik arttırılacak. Bu çalışmalar ardından Mimar Sinan Caddesi ve Kaymakkapı Meydanları için de uygulanacak.

Konuya ilişkin açıklama Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’dan geldi. Günaydın, şehirdeki altyapı ve asfalt çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını kaydederken, “Isparta’mız Türkiye’de dikkat çeken, hayranlık uyandıran bir şehir olacak” dedi.

Şehrin merkezinin yeniden ele alınacağını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhuriyet ve Mimar Sinan Caddeleri ile Kaymakkapı Meydanı’nı şehrin kalbi olarak nitelendirdi. Başta bu cadde ve meydan olmak üzere diğer bölgelerde de projelendirmeler yapacaklarını ve bunların kısa sürede hayata geçirileceğini aktaran Günaydın, “Meydanlarımızı ve şehrimizi güzelleştireceğiz. Bu noktalara saksılarla çiçekler, değişik süs bitkileri ve aydınlatmalar yapacağız. Şehir özel bir görünüme kavuşacak. Güzellik ve görünüm bakımından fark olacak. Isparta’mız dikkat çeken, hayranlık uyandıran bir şehir olacak. Pilot caddeler belirliyoruz. Bu caddelerimizdeki binalar beyaza boyanacak. Böyle bir düşünce içerisindeyiz. Bu uygulamaları kışa kadar birçok caddemizde uygulamayı hedefliyoruz. Isparta halkımızın da bu güzelliklere katılmalarını ve yapılanları korumalarını istiyoruz. Katılacaklarına ve koruyacaklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum