Belediye'den Fetih Şenliği

Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul’un fethinin 558. yıl dönümü görkemli bir şekilde kutlanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2011 11:05
Belediye'den Fetih Şenliği

İsmini Fatih Sultan Mehmet’ten alan Fatih Mahallesi 29 Mayıs 2011 Pazar Günü fetih şölenine hazırlanıyor.

Fatih Mahallesinde geleneksel hale gelen Fetih şöleni muhteşem mehteran gösterisi ile başlayacak. Fetih ve o günü anlatan şiirlerden sonra Türk Kültürünü yansıtan halk oyunları gösterileri izleyecek. Isparta’nın Gülleri ve Çiğdem Gül’ün söyleyeceği halk müziğinin ardından Isparta’nın Türkiye’ye duyurduğu sanatçılardan biri olan Başkal milli şarkılarımızdan oluşan bir konser verecek. Konser gece geç saatlere kadar devam edecek.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Dünya tarihine ismini yazdıran, bir çağın kapanarak yeni bir çağın başlangıç tarihi olarak tarihe yazılan İstanbul’un fethi Türk toplumunda yarı yeri ve önemi vardır. Türk Milletinin göğsünü kabartan, Türk Milletinin destanlaştığı o önemli tarihlerden birinin adıdır. İstanbul Fethi, 21 Yaşındaki bir Türk’ün neleri başarabileceğinin bir ispatıdır bu gün. İşte bu önemli günü Türk dünyası çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır. Şehrimizde bulunan mahallelerden bir tanesi de ismini bu fetih’ten almıştır. Fatih Mahallesinde geleneksel hale getirmiş olduğumuz bu şenliğimize tüm halkımızı davet ediyorum. O günün ruhunu hep birlikte bir kez daha yaşatalım. 29 Mayıs 2011 Pazar günü Saat 20.00’de başlayacak olan Fetih şenliğimize tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.