Belediyeden Hangi Evraklar İstendi?

Geçtiğimiz Cuma günü İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının yaptığı soruşturma ile ilgili olarak Belediyeye gelen polisler hangi ihale evraklarını istedi?

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2011 13:46
Belediyeden Hangi Evraklar İstendi?

Özel Yetkili İzmir Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Isparta Belediyesi'nden 7 konuyla ilgili ihale ve satın alma evraklarının asılları istendi.

Geçtiğimiz hafta İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'ne bağlı polislerin Isparta Belediyesi'nde operasyon gerçekleştirdiğine yönelik iddia gündeme bomba gibi düştü.

Hatta polisin Belediye'ye baskın düzenleyerek çeşitli evraklara el koyduğu şeklindeki söylentiler kulaktan kulağa yayıldı.

Ancak bir süre sonra Belediye'de ne polis baskını ne de evraklara el koyma gibi bir işlem olmadığı anlaşıldı. Ama 2 Emniyet mensubunun Özel Yetkili İzmir Cumhuriyet Savcısı'nın yazısını Evrak Kalemi'nden geçirdikten sonra bizzat Başkan Yusuf Ziya Günaydın'a sunması ve sonrasında yaşananlar Belediye'de kısa süreli panik yaşanmasına yol açtı.

SAVCININ TALİMATINI POLİSLER GETİRDİ
Özel Yetkili İzmir Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı üzerine Isparta Belediyesi'nden bazı konularla ilgili asıl evrakların talep edilmesinin altında şikayet üzerine yürütülen bir soruşturma olduğı sanılıyor.

Özel yetkili İzmir Cumhuriyet Savcısı'nın şikayet üzerine yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Isparta Belediyesi'nden 7 konuda satın alma ya da ihale evrakları istendi. Bu evrakları isteme ve teslim alma görevi de polisler tarafından gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde savcının talimat yazısı ile Belediyeye gelen polisler, Evrak Kaleme giriş yaptırdıktan sonra Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'la görüştüler. Savcının yazısı Başkan Günaydın'a verildikten sonra gereği için hemen hazırlıklara başlandı.

BAŞKAN YARDIMCISI GÖÇER HAZIRLADI
Edinilen bilgiye göre, Belediye Başkanı Günaydın'ın talimatı ile Özel Kalem, Basın , ve Halkla İlişkiler, Kültür Müdürlüğü ile şirketlerden talep edilen belgeler Başkan Yardımcısı Resul Göçer tarafından hazırlandı.

Göçer ve diğer ilgililer, İzmir Savcısı'nın talep ettiği evrakların asıllarını kısa zamanda hazırlayarak bekleyen polislere teslim etti.

HANGİ KONULAR DEĞERLENDİRİLİYOR?
İzmir Cumhuriyet Savcısı'nın istediği belgelerin 7 konuyla ilgili olduğu belirtiliyor. 793 bin TL'ye mal olduğu için eleştiri konusu olan Gül Halı Kültür ve Turizm Festivali harcama evrakları, şirketlerden yapılan bazı harcamalara ilişkin belgeler, henüz ihalesi yapılamayan Gökçay Etnografya Müzesi'ne ilişkin belgeler, promosyon, matbu evrak baskı ve alım işlemlerine ilişkin harcama belgeleri, eski Başkan Hasan Balaman döneminden 3 milyon TL daha ucuza yapılan şehiriçi temizlik hizmet alım işi ihale belgelerinin savcının ilgilendiği konular arasında olduğu öğrenildi.

EVRAKLAR NEDEN İSTENDİ?

Isparta Belediyesi'nden doğrudan temin ya da ihale yoluyla yapılan satın alma işlemlerine ilişkin asıl belgelerin hangi soruşturma kapsamında talep edildiği henüz bilinmiyor. Ancak bu konularla ilgili şikayetlerin Özel Yetkili İzmir Cumhuriyet Savcısı tarafından değerlendirildiği öğrenildi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaptığı açıklamada, İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında bazı konularda evrak istendiğini ancak konunun baskın, operasyon gibi algılanmaması gerektiğini belirtti.

Günaydın, ''Baskın olayı yok, evet polis arkadaşlar gelip, önemsiz birkaç evrak istediler, biz de kendilerine verdik'' dedi.

Günaydın, Cumhuriyet Savcılığı'nın direktifleri doğrultusunda bu tür olayların yaşanabileceğini ancak kendileri açısından önemli bir durumun olmadığını aktardı.

Günaydın, ''Baskın olsa gelirler çuvallarla ne var ne yok alıp götürürler ve yanlarında ilgili kişileri de götürürler. Baskın diye bir şey yok'' diye konuştu.

GÖKGÖZ : SAVCIYI BİZ DAVET ETMEDİK
AK Parti İl Başkanı Gökgöz, İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından Isparta Belediyesi'nden bazı konularda evrak talep edilmesi olayıyla ilgili konuştu.

AKP İl Başkanı Mehmet uğur Gökgöz, Özel Yetkili İzmir Cumhuriyet Savcısı tarafından bazı ihaleler ve satın almalarla ilgili Isparta Belediyesi'nden evrak istenmesi konusunda herkes kadar bilgiye sahip olduklarını Bu konuyla ilgili AK Parti'nin hiçbir müdahalesinin olmadığını belirten Gökgöz, "bizim müdahalemiz yok. Biz davet etmedik. İnsanlar neden geldi, neden bu evraklar isteniyor bilmiyoruz.  Biz de Isparta kamuoyu gibi izliyor ve gözlemliyoruz. Demek ki bir çapanoğlu var araştırılıyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" değerlendirmesinde bulundu.

(Akdeniz Gazetesi)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum