Belediye'den Kaldırımlara Yeni Düzenleme

Isparta Belediyesi kaldırımlarda yeni düzenlemeye gidiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2012 18:19
Belediye'den Kaldırımlara Yeni Düzenleme

Kalıcı asfalt kaplama yapılan cadde ve sokaklardaki kaldırımlarda elden geçiriliyor. Aynı cadde üzerinde kot farkı olan ve engellilerin de bir türlü kullanamadıkları kaldırımlar yeniden yapılandırılıyor. Kırmızı kot uygulanacak olan kaldırımlarda artık rampa diye bir uygulama görülmeyecek. Engelliler engelsiz bir şekilde kaldırımları kullanacak.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şehir merkezinde yapılan bu çalışmalarıda yakından takip ediyor. Yapılan işin titizlikle yapılıp yapılmadığını takip ederek yanlış yapılan yerleri yıktırarak yeniden yapılmasını sağlıyor. Kaldırım işini alan firmalara da gerekli ikazları bulunmayı da ihmal etmiyor.

Yapılan çalışmaların Türkiye’ye örnek olacak bir uygulama olduğunu belirten Günaydın, Avrupa şehirleri gibi artık yolların ve kaldırımların uzun yıllar halka hizmet edeceğini ifade etti.

Günaydın yaptığı açıklamada, “Bugün Ispartamızın 5 caddesindeki kaldırımlarda kırmızı kot uygulamasını tamamlıyoruz. Kaldırımlarımızda kullandığımız malzemeleri de çok kalın taşlardan yapıyoruz. Artık kırılan kalkan taşlar oluşmayacak. Bildiğiniz gibi asfaltlarımızı dayanıklı asfalt kaplama ile yapıyoruz. Aynı uygulamayı kaldırımlarımızda da gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyim. Yolumuzun tamamlanması için bir tek işlem kalıyor o da trafik işaretlemeleridir. Bu çalışmalarımız tamamlandıktan sonra yolumuz nihai duruma erişecektir.

Halkımız şunu iyi bilmelidir ki bizler kaldırım söküp takmıyoruz. Kaldırımları gerçek sahiplerine teslim etmek ve yayaların çok rahat kullanabilmesi için caddemizde tek çizgi kaldırım olacak. Hiçbir yerinde engel set rampa olmayacak. Caddenin bir ucundan kaldırıma giren vatandaş sanki yolda yürür gibi haraket ederek inişli çıkışlı kaldırım kullanmayacak. Engellilerimiz de yollarımızı çok rahatlıkla kullanabilecek konuma getirilecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum