Belediye'den Korsan Kıyma Çekenlere Ceza

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı denetimlerde ehil olmayan ve sağlıksız ortamlarda kıyma çeken 12 kişi hakkında cezai işlem uyguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2011 10:03
Belediye'den Korsan Kıyma Çekenlere Ceza

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Parlakyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramın birinci gününden itibaren kurbanlık hayvanların kesim kuralları ve Çevre Kanunu ihlalleri olmaması amacıyla denetim yaptıklarını söyledi.

Isparta'da 4 noktada toplu kesim yeri belirlendiğini, isteyen kişilerin de çevreyi kirletmeme kaydıyla kendi evleri önünde kesim yapmalarına izin verildiğini dile getiren Parlakyıldız, şu ana kadar denetimlerde herhangi bir sıkıntı çıkmadığını, insanların kurallar çerçevesinde kesimlerini gerçekleştirdiğini bildirdi.

Ancak kurbanlık hayvan kesimi sonrası Isparta'da sokak ve caddelerinde ''kıyma çekilir, sucuk doldurulur'' diyen kişi sayısının arttığını vurgulayan Parlakyıldız, ehil olmayan kişilerin de kendi evlerinin önüne koydukları kıyma makinesi ile sağlıksız ortamlarda kıyma çekmeye başladıklarını belirtti.

Bazı insanların diğer vatandaşların sağlıklarıyla oynamamaları amacıyla bu tür korsan kıyma çekenlere baskın düzenlediklerini dile getiren Parlakyıldız, ''Ekiplerimiz mahalle mahalle dolaşıyor ve korsan kıyma çekenlere müdahale ediyor. Şu ana kadar 12 kişi hakkında cezai işlem gerçekleştirdik ve evraklarını Belediye Encümeni'ne havale ettik. Yasal işlemlere göre 155 lira ceza uygulanması gerekiyor ancak cezayı encümen belirleyecek'' diye konuştu.

Parlakyıldız, denetimlerde korsan kıyma çekenleri önce uyardıklarını, uyarıları dikkate almayanlara cezai işlem uyguladıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum