Belediye'den SDÜ'ye Vize Yok!

Belediye Meclisi bugünkü toplantısında SDÜ’nün tartışmalara neden olan yurt ve sosyal tesis talebinin yanı sıra 5 katlı kapalı otopark yapılması için imar tadilatı talebini de görüşerek karara bağladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2014 15:35
Belediye'den SDÜ'ye Vize Yok!

Isparta kamuoyunda tartışmalara neden olan Süleyman Demirel Üniversitesi'nin Doğu yerleşkesine yapacağı bin kişilik yurt ve sosyal tesis talebi bir kez daha Belediye Meclisinin gündemine geldi.

Eylül ayındaki meclis toplantısından Ekim ayına aktarılan talebin Meclisin bugünkü Ekim ayı son toplantısında karara bağlandı.

SDÜ, İKİ AYRI PROJE İÇİN
BELEDİYE'NİN KAPISINI ÇALDI
Doğu Yerleşkesi içerisinde yapılacak AVM + Yurt için Belediye Encümeni'nden üst kullanım onayı bekleyen SDÜ Rektörlüğü, şimdi de 2 ayrı proje için Belediye Meclisi'nin kapısını çaldı.

Isparta Belediye Meclisi'nin Ekim ayı gündeminde yer alan imar tadilatı talepleri üniversite sahasının ticari alana dönüştürülmesiyle ilgili. SDÜ Rektörlüğü, öğrenci sayısının arttığını gerekçe göstererek Tıp Fakültesi Hastanesi yakınındaki eğitim alanının sosyal tesis ve yurt alanı olarak değiştirilmesini istedi.

Rektörlük, Tıp Fakültesi yakınındaki başka bir alanda da 5 katlı kapalı otopark yapılması için imar planı değişikliği talep etti. Söz konusu değişiklik talepleri Belediye Meclisi'nin Pazartesi günkü Ekim ayı ilk toplantısında İmar Komisyonuna havale edildi. Konu Komisyonda görüşüldükten sonra bir rapor halinde bugün meclisin onayına sunuldu.

İŞTE O RAPOR
SDÜ ile ilgili, Ekim ayının son oturumuna gelen imar plan değişikliği konuları, 'SDÜ Rektörlüğü'nün üniversite öğrenci sayısının artması nedeniyle üniversite alanı içerisinde doğu yerleşkesinde kalan tıp fakültesi yakınında ekli planda görülen alanın plan değişikliği yapılarak üniversiteye alanından çıkartılarak sosyal tesis, yurt alanı olarak plan değişikliğinin yapılması' teklifine Belediye İmar Komisyonu tarafından şunlar gerekçe gösterildi;

Komisyonumuzca yapılan incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda, Üniversite alanı içerisinde Yurtkur'a ayrılmış yurt alanı bulunduğundan, talep edilen alanın kamulaştırma amacı ve ayrılan fonksiyonu dışına çıkacağından, Üniversite Kampüsü'nün vaziyet planı ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğinden, komisyonumuzca UYGUN BULUNMAMIŞTIR.

İşte bu gerekçe oylamaya sunuldu ve oyların neredeyse tamamıyla uygun bulunmadığı kararlaştırıldı.

KATLI OTOPARK İLE İLGİLİ TEKLİF
Yine bir diğer konu ise, katlı otoparkla ilgili plan değişikliğinin yapılması teklifi idi.
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü'nün, üniversite öğrenci sayısının artması nedeniyle üniversite alanı içerisinde doğu yerleşkesinde kalan tıp fakültesi yakınındaki ekli planda görülen alanın, plan değişikliği yapılarak üniversite alanından çıkartılarak kapalı ve katlı otopark alanı ve 5 kat plan değişikliğinin yapılması teklifine, yine İmar Komisyonu Raporunca şu gerekçeler gösterildi; "Komisyonumuzca yapılan incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda, mevcutta üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan camiye olan mesafenin göz ardı edildiği, bu güzergah üzerinde bulunan geniş meydan bütünlüğünü bozacağından, camiinin estetik güzelliğini zedeleyeceği düşünüldüğünden, bilimsel bakış açısından uzak olduğundan, üniversite vaziyet plan ile incelenmesi ve değerlendirilmesi gerektiğinden, teklif UYGUN BULUNMAMIŞTIR." Bu açıklamada oylamaya sunuldu ve yine oyların çoğunluğuyla uygun bulunmadığı kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum