Belediye'den Ücretsiz Dershane

Geçtiğimiz yıl kurulan ve Başkanlığına Dr. Aziz Şencan'ın getirildiği Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği, ücretsiz olarak eğitim veriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ağustos 2012 15:54
Belediye'den Ücretsiz Dershane

Isparta Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği tarafından ortaklaşa yapılan çalışma ile üniversiteye hazırlık döneminde 8-10-11 ve 12. Sınıflarda eğitim gören SBS-YGS ve LYS’ye hazırlanan öğrencilere müjdeyi Belediye Başkanı Günaydın verdi.

Günaydın tüm öğrencilerin bu kurslardan ücretsi yararlanacağını ifade etti.

İlk olarak geçtiğimiz yıl kurulan ve şu ana kadar 400 öğrenciye ücretsiz üniversiteye hazırlık eğitimi veren Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği bu yılda önemli bir hedefle yola çıktı. Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde dün bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, en büyük yatırımın eğitime yapılmasını gerektiğinin altını çizerek, üniversiteye hazırlanacak tüm çocuklara ücretsiz eğitimler vermeye hazır olduklarını belirtti.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Günaydın, maddi durumu iyi olmayan ancak döneminde 8-10-11 ve 12. Sınıflarda eğitim gören SBS-YGS ve LYS’ye hazırlanan öğrencilere belediyenin tüm imkanlarını ve kapılarını ardına kadar açtıklarını söyledi. Halk Eğitim Müdürü Emin Arseven, Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Aziz Şencan ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Başkan Günaydın şunları söyledi.

“Isparta Belediyesi-Halk Eğitim Müdürlüğü ve Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği tarafından ortaklaşa yapılan protokolle 8-10-11 ve 12. Sınıflarda eğitim gören SBS-YGS ve LYS’ye hazırlanan öğrencilere yönelik eğitim kurslarımız ücretsiz olarak bu yılda devam edecek. Maddi durumu iyi olmayan, çocuklarını okutmakta zorlanan ailelerimize bir nebzede olsa katkıda bulunmak için böyle bir çalışmanını içine girdik. Malumunuz olduğu üzere özellikle üniversiteye hazırlık döneminde ailelerimiz büyük bir maddi külfet içine giriyor. Bizde bu külfete bir nebze de olsa katkıda bulunmak üzere böyle bir çalışma başlattık. Tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.”dedi.

Ücretsiz ders almak isteyenlerin Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği’ne ve Isparta Belediyesine müracaat edebileceklerini belirten Başkan Günaydın, eğitimde sınır olmaz diyerek, öğrenci sayısında da sınırlamaya gitmeyeceklerinin altını şu sözlerle çizdi. “tüm çocuklar bizim evlatlarımız. Onlara en iyi geleceği sağlayabilmek de bizlerin görevidir. Bu sebeple maddi durumu iyi olmayıp çocuklarını üniversiteye hazırlamakta güçlük çeken tüm ailelerimizi bekliyoruz. Öğrenci sayımızda sınır koymayacağız. Geleceğe yapılacak en büyük yatırım eğitime yapılan yatırım olacaktır.”dedi. Başkan Günaydın parasızlığın ne demek olduğunu kendisinin çok iyi bildiğini üniversite yıllarındaki bir anısıyla ifade etti.

İstanbul’da okuğu sırada evde pantolununu değiştirdiği için paralarını diğer pantolunun cebinde unutan ve bu sebepten dolayı Beşiktaş’tan Unkapanı’na kadar yürümek zorunda kaldığını ve bir simit bile alamadığını da aktardı. Kendisinin de yokluktan geldiğini belirten Başkan Günaydın, sözlerinde biraz daha ileriye giderek iddialı konuştu. Belediyenin yaptığı bu çalışmalardan dolayı üniversiteyi kazanan öğrencilere üniversiteyi okurken de önemli ölçüde maddi desteklerinin de devam edeceğinin müjdesini verdi.

“Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği tarafından verilen dersler neticesinde başarıya ulaşan ve üniversiteye giren öğrencilerimizi belediye olarak okurken de yalnız bırakmayacağız. Öğrencilerimize hatırı sayılır bir de para yardımında bulunacağız. Yani çocuklarımız okuyup ellerine ekmeklerini ve mesleklerini alıncaya kadar bu işin takipçisi olacağız. Gerekirse bunun için birde komisyon kurarak çocuklarımızı eğitim süreçleri boyunca izleyecek ve takip edeceğiz.”dedi.

Gerçekleştirilen toplantıya ayrıca geçtiğimiz yıl Oğuzata Eğitim Kültür Derneğinde ders alan ve bir çok başarı kazanan öğrenciler ve velilerde toplantıda hazır bulundu.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum