Belediyemi Düşünmek Zorundayım

Belediye devralmadığı gerekçesiyle yapılması yapımı tehlikeye giren ikinci Darıderesi Göleti için Başkan Günaydın net konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ocak 2013 10:19
Belediyemi Düşünmek Zorundayım

Günaydın ‘Baraj Isparta’nın ihtiyacı hemen yapılmalı. Göleti devralmayacağımızı söylemiyoruz. Kullandığımız su kadar borcumuzu ödemek istiyoruz. Belediye’nin çıkarlarını korumak zorundayım” dedi.

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Isparta’nın içime suyu ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilecek Darıderesi ikinci etap projesine, birinci göleti Belediye’nin devralmaması nedeniyle başlanmasından endişe duyulduğunu söyledi. Demokrat muhabiri belediyenin neden göleti devralmadığını bizzat Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a sordu.

Günaydın, “Devralmak istemiyoruz diye bir şey yok. Ama bende belediyemin hesabını kitabını yapmak zorundayım” dedi. Devlette ‘bunu yaparsa onu yaparız’ gibi bir anlayış olmadığını kaydeden Başkan Günaydın şunları söyledi: “Bu gölet Isparta’nın ihtiyacı hemen yapılmalı. Hemen yapılması için de karar alındı. Böyle bir bahane olmaz. İlk yapılan baraj bize teslim edilmek üzere yapılmadı.

En başında tarımsal sulama amaçlı kullanıldı. Bu konuyla ilgili rakamlarla birlikte daha geniş açıklama yapacağım. İkinci gölet Isparta için yapılacak. Mevcut arajın suyu yetmiyor. Oradan şu anda su almıyoruz. Bu suyun yarısı da tarım amaçlı bırakılmak zorunda. Onu da bıraktığınız zaman su kalmayacak. Belediye Başkanı olarak görevim hesabımı kitabımı yaparak Belediyemi korumaktır.

Bu baraj 18 milyon liraya mal olmuş. İyi de ileride su alamayacaksam bana faydası olmayacak ki. Biz 8 milyon metreküp su alınmasını hedefledik. Meğer 4 milyon 500 metreküp su alınmış. Sonra su bitti. Şimdi hiç alamıyoruz. Halen barajda su yok. Eğiridir Gölü’nden suyu alıyorum. Bende hesabımı düşünmek zorundayım. Allah devlete zeval vermesin oradan su aldık ama 18 milyon lira dersiniz benim burada düşünmem lazım. Kesinlikle devralmayacağız demiyoruz.

Aldığım su kadar borçlandırma yapsınlar. Hepsi neden bana yükleniyor? İşte şimdi işimi görmüyor ve sık sık arıza yapıyor. Devlet bunu yapsın istiyoruz. Ben burada kendi bütçemi korumak zorundayım. İkinci gölet yapıldığında 4 milyon metreküp su alabilirsek bu da faydalıdır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.