Belediyemiz Güçlü

Belediyemiz Güçlü

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2015 17:09
Belediyemiz Güçlü

Isparta Belediyesi Kirazlıdere’de bulunan tesisleri geri almasının ardından, tesisin ailelerin kullanımına sunulmasının bir etabı olan Huzurevi-Kirazlıdere Tesisleri arasındaki yol yapım çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda yolda genişletme çalışmaları gerçekleştirilirken, eski asfalt kaldırıldı, yolda sıkıştırma işlemleri devam ediyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, tesisleri ve yol yapım çalışmalarını inceledi. Yolu kaliteli ve kalıcı olması açısından ele aldıklarını, kazı, dolgu ve şarampol yapım çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, stabilize ve sıkıştırma çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Günaydın, “Kirazlıdere Tesislerimizin restore çalışmalarına da kısa zamanda başlayacağız. Isparta’nın en güzel seyir noktalarından birisi de burasıdır. Buraya ailelerin, dışarıdan gelen misafirlerin rahat ulaşımları açısından da yolda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir bulvar şeklinde yol yapıyoruz. Fen İşleri çalışmalarımızı oldukça geliştirdik, bu çalışmalarımızı artık şehir dışında da yapıyoruz. Bu çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla daha önceden de saatte 240 tona kadar çıkabilen asfalt üretim tesislerimizi kurmuştuk. Tesisin, araç ve gereçlerimizin gücü ile bilgi gücümüzle bu yolu profesyonel olarak yapmak artık bizim için kolay bir iş haline geldi. Yolumuz çizgileriyle birlikte tamamlanacak. Tarih boyu bu yolumuz serpme çakıllarla yapılmıştır. Bir kış geçmeden yolun her tarafında bozulmalar, kasisler oluşmuştur. Ancak yaptığımız çalışmalardan sonra artık böyle bir sorun yaşanmayacak” dedi.

Halkın rahatlıkla ulaşımını sağlaması amacıyla yapılan çalışmalar sonrasında ailelerin rahatlıkla gelebilecekleri Kirazlıdere Tesislerinin işletmesinin de belediye tarafından yapılacağını kaydeden Başkan Günaydın, ayrıca bu yolun bir öneminin daha bulunduğunu belirtti. Günaydın, “Bu yol bir işaret daha veriyor. Bu tepenin hemen arkasında bir tarihi yer var. Bu yol bir zamanların Antalya yoluydu aynı zamanda. Yolun aynı devamı yapılabilirse tepenin arkasındaki yer ile çok güzel bir birleşim olmuş olacak. Aslında bir bakımdan da oraya da hazırlık oluyor. Orası bizim bölgemiz olsaydı orayı da yapardım. Belediyemiz güçlü, gücümüz yeter. Bu konuyu da Valiliğimiz, Sayın Valimiz ele alabilir mi diye de düşünüyorum. Şimdiden bu yolumuz Isparta’mıza, gelecekte de komşu ilimizin kullanabileceği nosaljik bir yol olacak. Bu çalışmalarımız şimdiden Isparta’mıza ve komşu vilayetlerimize de hayırlı olsun dileklerinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum