Belediyenin Arsasını Peşkeş Çekecekler

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’ya yapılacak olan Bölge Hastanesi ile ilgili ilk kez bu kadar net konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2013 12:02
Belediyenin Arsasını Peşkeş Çekecekler

Yapılacak olan hastanenin Isparta’ya ilave bir hizmet olmadığını belirten Günaydın, “Belediyenin arsasını ihaleyi alan firmaya peşkeş çekecekler” dedi ve ekledi: “Allah kısmet ederse milletvekilliği seçimlerinde bir koalisyon bile olsak Sağlık Bakanlığı MHP’ye ait olursa kendi projemi yapacağım, vazgeçmedim.”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaklaşık 10 gün sürecek olan bir tatile çıktı. Yoğun iş temposu nedeniyle dinlenmeye ihtiyacı olduğu için böyle bir karar aldığını bildiren Günaydın, bomba gibi geri döneceğini söyledi.

DAHA İYİ MÜCADELE EDEBİLMEK İÇİN TATİLE ÇIKTI
Tatile çıkmadan önce gazetemize çok önemli açıklamalarda bulunan Günaydın, “Bazıları beni ve Isparta’yı çok yordu. Onlarla daha iyi mücadele edebilmek için kafamı toparlamalıyım” dedi.

BENİM PROJEMLE ‘HOUSTON’ DİYE DALGA
GEÇTİLER KENDİ PROJELERİNDEN FIRÇA YEDİLER
Bunu ilk saniye söyledim. Bir önceki dönemdeki milletvekillerini çağırdım. Onlardan bir tanesi şuanda da hala milletvekili. Kendisinin önüne projeleri serdim. Laf değil, projeler seriyorum. O projenin olmayacağını ve gösterdiğim projenin olması gerektiğini ilettim. Olaya benim, senin projen gibi bakmamız gerektiğini dile getirdim. Gelin Houston diye dalga geçtiğiniz projeyi yerine getirelim teklifinde bulundum. Sonra kalktılar seçim sözü verdiği projeyi yerine getiremedi demeye başladılar. Bu vaadi yerine getirmem için o projeye başlamamız lazım. İktidar sizsiniz neden başlamıyorsunuz?

TEKRAR BAŞKAN SEÇİLİRSEM O PROJEYİ
BÖLGE HASTANESİNE RAĞMEN YAPACAĞIM
İnşallah o projeyi yine uygulayacağım. Çünkü mevcut projeleri bir hiç. Hiçbir hizmetleri yok. Billboardlara reklam vererek, hizmet yaptıklarını zannediyorlar. Ispartamıza çakılan bir çiviye de teşekkür ediyorum. Ama bu çiviyi daha düzgün ve ileriye yönelik çaksak daha iyi olacak.

BU BİZİM İÇİN BİR SİNEK!
Davraz Mahallesi’nde kapalı Pazar yeri yaptık. Yüksekliğinin nedenini daha önce defalarca anlattım. Çevresiyle bütünleşen bir çarşı olduğu için yüksek olduğunu anlattık. Bunu anlamazlıktan geliyorlar. Hastane konusunu da anlatıyorum ancak onu da anlamazlıktan geliyorlar. İş yaptık diye anlatmaya çalışıyorlar. ‘Houston yapacaktı, yapmadı!’ diye televizyonlarda bizi işaret eden kişiye sesleniyorum; Sana gösterdim sen de anlayamadın! Orada anlayan iki arkadaşımız vardı. Bunlar bana yalvarmaya başladı. ‘Allah’ını Peygamberini seversen bu projeyi karıştırmayalım’ dediler. Ben size 200 dönüm imara açacağım. Sonra 400 dönüm daha vereceğim dedim. Belediye nasıl alır, parası mı var dediler. Belediye her şeyi yapar. Kocaman fabrikalar kuruyor. Bunu mu yapamayacak? O bizim için bir sinek. Ama onların yapıları buna müsait değil.

YAPMAYIN BUNU ETMEYİN!
Bölge Hastanesi için 3 tarafı sınırlı bir yer belirlediler. Bu yere yapılmayacağını söyledim. Hem gürültü ve demiryolu bakımından, hem sanayinin olması hem de Konya yolu olması nedeniyle orada bir hastanenin olmaması gerektiğini belirttim.

Şuanda bizim 800 yatak kapasiteli hastanelerimiz var zaten. Onları da yok edecekler. Tüm kapasite 600’e düşecek. 600 yatak bizim için hiçbir şey değil. Yapmayın bunu, etmeyin. Yanlış yapıyorsunuz.

SAĞLIK BAKANLIĞI MHP’YE AİT OLURSA
BU PROJEYİ ISPARTA’YA YAPACAĞIM
Bana projelerle uğraşıyor diyorlar. Evet, ben proje adamıyım. Ben yüksek mimarım. Projelerle konuşmam lazım. Başka türlü konuşulmaz zaten. Siz böyle konuşuyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz. Yer çok önemli. Davraz Dağı’nı tepeden gören güzel, havadar bir yerimiz var. Ulaşım ağını yaptık. Orada büyük fuar merkezi kuruluyor. Karşıköy’e kadar geniş bir alan var. Geleceğe yönelik ideal bir yer. Allah kısmet ederse yeni milletvekilliği seçimlerinde bir koalisyon bile olsak Sağlık Bakanlığı MHP’ye ait olursa o projeyi Isparta’da yapacağım. Vazgeçmedim. Bu konuda Başbakanlığın ve Sağlık Bakanlığının yardımcı olması gerekir. Şimdi hepsi onlarda. Projemi de kendisine göstermiştim. Onun çıkıp da ‘Houston sözü vardı yapmıyor’ diye açıklama yapmaması gerekir. Ayrıca diğer hastanelerinde kaldırılamaması gerekiyor.

SAĞLIK KOMPLEKSİ SANAYİ VE EGZOZ
DUMANININ ARASINA SIKIŞTIRILMAZ!
Isparta iklim bakımından bölgesel sağlık merkezi olacak tek kent. Antalya değil, Isparta. Sanayi gibi böyle bir geliri siz egzoz dumanları ve demiryolu arasına sıkıştırıyorsunuz. Ayrıca çukur bir yere yapıyorsunuz. Yapmayın ben şehirci bir mimarım. Ben bunu bilerek konuşuyorum, palavra atarak değil. 4 sene önce anlattım, tın tın tın. 3 sene önce anlattım tın tın tın. Yine anlattım tın tın olacak.

SAĞLIK KOMPLEKSİ ISPARTA’YA İLAVE BİR
HİZMET DEĞİLDİR FİRMAYA HİZMETTİR!
Eski Sağlık İl Müdürü 2,5 yıl önce belediyeden arsayı teklif vererek almak üzereydi. 2 bin metrekarenin üzerinde belediyenin bir yeri var. Burayı şimdi bir firmaya peşkeş çekmek istiyorlar. Ben yardım için önlerini açtım. Bana engel oluyor diyorlar. Engel olmuyorum, aksine önlerini açıyorum. Orası Isparta’ya ilave bir hizmet değildir. Türkiye genelindeki bir firmaya belediyenin arsasını peşkeş çekmek istiyorlar. Biz de kanunlara göre hareket ediyoruz. 2,5 yıldır öneriyoruz neden almadılar? Yarın gelecekler bu konuda da engelci diyecekler. Kusura bakmasınlar ben Isparta halkına bunu anlatırım. Engelci ve başarısız kimmiş tüm halkımız öğrensin.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum