Belediyenin İsmini Kullanan Dolandırıcı Yakalandı

Belediyenin İsmini Kullanan Dolandırıcı Yakalandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2015 11:19
Belediyenin İsmini Kullanan Dolandırıcı Yakalandı

İşadamlarını Isparta Belediyesinden aradığını belirterek yardım talebinde bulunarak dolandırıcılık yapan R.A. isimli şahıs İstanbul’da yakalandı.
Isparta Belediyesinden aradığını belirten ve Engelliler için alınan cihaz ve tekerlekli sandalyeler için yardım adı altında işadamlarından para isteyen R.A. isimli şahıs emniyetin başarılı takibi sonucunda yakalandı.

Konuyla ilgili Emniyetten yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz dönemde Isparta Belediye Başkanlığının ismi kullanılarak ilimizdeki çeşitli iş adamlarımızdan ve sivil toplum kuruluşlarından Engelliler için alınan cihaz ve tekerlekli sandalyeler için yardım adı altında para isteyen dolandırıcı R.A. isimli şahıs İstanbul ilinde başarılı bir operasyonla yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekiplerinin yaptıkları çalışmalar neticesinde R.A. isimli şahsın Isparta Belediye Başkanlığından aradığını belirterek Belediye Başkanlığında görevli kişilerin isimlerini kullanarak engelliler için 160.000 TL değerinde cihaz alımı yaptıklarını, bu tutarın 80.000 TL. sini ödediklerini ancak geriye 80.000 TL kaldığını bu nedenle yardım talebinde bulunduklarını belirterek müşteki A.S. den para istedikleri anlaşılmıştır. Müştekinin ertesi gün 5.000 TL yi dolandırıcı şahsın hesabına EFT yaptığı ancak aynı gün ismi verilen Belediye Başkanlığında görevli kişilerin Belediye Başkanlığındaki görevlerinden ayrılmış olduğu ve resmi hiçbir konumlarının bulunmadığını öğrenmesi üzerine dolandırıldığını anlayarak banka aracılığı ile gönderilen parayı bloke ettirdiği ve şikayette bulunduğu anlaşılmıştır.

Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekiplerinin müştekinin şikayeti üzerine EFT yapılan hesap sahibinin kimlik bilgilerini tespit ederek takip altına aldıkları R.A. isimli şahsın İstanbul ilinde bulunduğu anlaşılmış ve görevlilerimizce bulunduğu yerde yakalanan şahıs gözaltına alınmıştır.

Şüpheli R.A. isimli şahsın alınan beyanında ismini Polat olarak öğrendiği bir kişi tarafından İstanbul Esenyurt Belediyesinde işe alınma vaadinde bulunulduğu, kendisinden sigorta işlemleri için kimlik fotokopisi ve ziraat bankasında açtıracağı hesap bilgilerinin istenildiğini belirtmiştir. Şahsın ertesi gün tekrar arayarak bu hesaba para yatırıldığını, parayı çekip getirmesi söylenildiği için bankadan gittiğinde hesapta bulunan 2.100 TL parayı çektiğini ve 100 TL sini kendisine aldığını kalan 2.000 TL yi Polat isimli şahsa götürüp teslim ettiğini ayrıca o tarihlerde Polat isimli şahsın farklı bankalarda 2-3 tane daha hesap açtırdığını beyan etmiştir.

Yapılan araştırmalarda bankalarda bulunan hesaplar bulunarak yapılan incelemede değişik miktarlarda çok sayıda hesaba para yatırma ve para çekme işlemlerinin yapıldığı tespit edilmiştir.

Şüpheli şahıs R.A. hakkında “Dolandırıcılık” suçundan gerekli işlemler yapılarak adli makamlara sevk edilmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.