Belediyeye Ruhsat Sordular

Cuma günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından açılışı yapılacak olan Etnografya Halı ve Kilim Müzesinde dün şok bir gelişme yaşandı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ağustos 2013 14:59
Belediyeye Ruhsat Sordular

Cuma günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından açılışı yapılacak olan Etnografya Halı ve Kilim Müzesinde dün şok bir gelişme yaşandı. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri bugün müzeye gelerek belediye yetkililerinden el yazısıyla yazılmış 26 maddelik bir talepte bulundular.

Cuma günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından açılışı yapılacak olan Halı ve Kilim Müzesine öğle saatlerinde İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden 8 kişilik bir ekip geldi.

Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şanlıtürk ile Orhan Eren tarafından karşılanan ekip, el yazısıyla yazılmış 26 maddelik taleplerini iletti. ÇED Raporundan ruhsata kadar birçok konudan oluşan 26 maddelik yazıyı belediye yetkilileri "resmi olmadığı" gerekçesiyle kabul etmedi.

İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen ekiplerle konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, yapılan uygulamayı "baskın olarak nitelendirdi. Şanlıtürk, "Ben 23 yıllık devlet memuruyum. Hiç gördüğüm bir şey değil. Belki tabir ters olabilir ama bu bir baskındır. Bu baskının sizler tarafından mutlaka bir hukuki dayanağı vardır. Biz belgeleri talep edeceğiz. Kontrol etmek isteyen arkadaş belgeleriyle bize müracaat yapsın. Çünkü herkesin bir çalışma prensibi vardır. Bizde bu doğrultuda bizden istenen isteklerin hepsini karşılarız" diye konuştu.

Resmi olan her talebi karşılayacaklarını dile getiren Şanlıtürk, "Yapılacak her türlü işlemin hukuk çerçevesinde olmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Şanlıtürk'ün konuşmasının ardından İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen ekipler, kendilerine tahsis edilen araçla müzeden ayrıldılar.

Günaydın: 'Engelleyemezler'
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 30 Ağustos'ta açılışı yapılacak Etnografya Müzesi'ne yönelik incelemenin iyi niyetli olmadığını söyledi. Günaydın, "Buranın anası da, babası da Isparta Belediyesidir. Isparta Valiliği bu tür siyasi girişimlere alet  edilmemelidir. Burası müze değil bir anıttır" diye iddialı bir çıkış yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum