Belediyeyi Katliamcı İlan Ettiler

Hayvan Hakları Federasyonu, Isparta Valiliği’ne yazdığı şikayet dilekçesinde Isparta Belediyesi’ni katliamcı ilan etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2012 15:42
Belediyeyi Katliamcı İlan Ettiler

Dilekçede, “Belediye sürekli olarak geceleri el ayak çekildikten sonra sokaklarda ki köpek ve kedileri toplayıp yok etmektedir” ifadeleri yer aldı.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Isparta Valiliği’ne yazdığı şikayet dilekçesi ile Isparta Belediyesini hayvan katliamcısı ilan etti. Herhangi bir belgeye dayandırılmayan iddiaların sıralandığı dilekçede Isparta Belediyesinin gece el ayak çekildikten sonra köpek ve kedileri toplayıp yok ettiği iddia edildi. İddia sadece bir ihbar mektubuna dayandırıldı.

GÜLLER DİYARI KATLİAMLAR DİYARI OLMUŞ
HAYTAP temsilcisi Çiğdem Şeker imzasıyla haber merkezlerine de gönderilen dilekçe de “Isparta Belediyesi'nin "Kısırlaştırma ve Bakim Merkezi" yoktur. Belediye sürekli olarak geceleri el ayak çekildikten sonra sokaklarda ki köpek ve kedileri toplayıp yok etmektedir. Gül diyarı Isparta, tam anlamı ile "katliamlar diyarı" olmuş durumdadır” denildi.

GECE KÖPEKLERİ KOVALADI
Dilekçede “1. Tarafımıza ulaşan ekte ki yazıda "Belediye arabası 15.11.2012 tarihinde 5744 sokakta gece saat 11.00 de köpekleri kovalamış, bir tanesini öldürmüş, diğerleri kaçmayı başarmışlardır. Daha sonra belediye arabası bu öldürülen köpeği gelip almıştır." ihbarı vardır. Valilik müfettişlerince bu konuda soruşturma açılması, çevrede ki güvenlik "kameralarının görüntüleri" incelenerek durumun tespit edilmesini, o gün arabayı kullanan ve köpek toplamaya çıkan görevlilerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. 2. Toplanan hayvanların nereye götürüldüğü konusunda Belediye Veterinerleri, Zabıta görevlileri ve toplama ekibinin
ifadelerinin alınmasını, yasalara aykırı olarak köpekleri toplayan görevlilerin tespit edilerek cezalandırılmasını talep ediyoruz. 3. Köpeklerin toplama emrini veren Belediye yetkilileri ve Belediye Veterineri hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz. 4. Kısırlaştırma ve Bakim Merkezi kurmayan Belediye Başkanı hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz” denildi.

MHP GENEL MERKEZİ’NE DE GÖNDERDİLER
Dilekçe, Başbakanlık, BIMER, TBMM Çevre Komisyonu, Orman Su İsleri
Bakanlığı, MHP Genel Merkezi, Orman Su İsleri Bölge Müdürlüğü, Özel ve
Resmi kurumlar, Sanayi ve Ticaret kuruluşları, Basın Kuruluşları’na gönderildi. Konunun MHP Genel Merkezi ve Sanayi ve Ticaret Kuruluşları ile ne ilgisi olduğu hakkında ise bir açıklama yapılmadı.

2013 YATIRIM PLANINDA HAYVAN BARINAĞI VAR
Öte yandan Isparta Belediyesi’nin 2013 yılı yatırım planları arasında Sokak Hayvanları Barınağı projesinin olduğu da biliniyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum