Belgeyi Vermedi Cezayı Yedi

Isparta bir banka görevlisine, müvekkilinin kullandığı kredinin dosya masrafını almak için istediği belgeleri vermeyen avukatın suç duyurusu üzerine para cezası verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2014 15:59
Belgeyi Vermedi Cezayı Yedi

Avukat İsmail Özer Özgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, mayıs ayında müvekkilinin kendisine başvurarak, bir banka şubesinden aldığı tüketici ve çeşitli bireysel kredilerden dosya masrafı altında ücret alındığını söylediğini belirtti.

Kendisinin özel yetkili vekaletname çıkartarak dosya masrafına konu belgelerini yerinde incelemek ve uygun gördüklerinden bir kopya almak için banka şubesine başvurduğunu ifade eden Özgül, ilk başvuruda kendisine herhangi bir cevap verilmediğini anlattı.

Başvurularını belgeçer ve elektronik posta yoluyla yinelediğini, buna rağmen bankadan kendisine bir dönüş olmadığını dile getiren Özgül, Avukatlık Kanunu'nun ilgili belgelerin verilmesi, avukatın yerinde inceleme yapmasını öngören 2'nci maddesinin ihlal edildiği gerekçesiyle Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

Dilekçede söz konusu banka görevlisi hakkında "emre aykırı hareket" ettiği gerekçesiyle Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezası verilmesini istediğini vurgulayan Özgül, "Savcılık makamı talebimizi kabul etti. İlgili banka görevlisinin özel vekaletname ve talep yazılarına rağmen talebimize cevap vermemesini Kabahatler Kanunu'na aykırı buldu ve banka görevlisine idari para cezası verdi. Banka ise gönderdiği yazılı savunmasında, avukatın talebinin görülmediği yönünde görüş bildirdi" diye konuştu.

Bu kararın örnek teşkil edeceğini düşündüğüne dikkati çeken Özgül, "Özel yetkili vekaletnamemize rağmeni bankanın yerinde inceleme yapma talebimizi ve ilgili belge ve bilgi örneklerinin tarafımıza vermemesinden dolayı yaptığımız şikayetin Türkiye'de çok uygulanabilir bir şikayet olduğunu düşünmüyoruz. Çok sık kullanılan bir yöntem değil ama vekalet görevini yaptırmayan çeşitli kurumlar açısından da bir örnek teşkil edeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum