Ben Artık Ispartalıyım

AK Parti’ye Belediye Başkan aday adaylığı için başvuruda bulunan emekli vali Memduh Oğuz, kendisine farklı illerden de teklif geldiğini fakat bunu kabul etmediğini söyledi. Oğuz, “Ben artık Ispartalıyım” ifadesini kullandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2013 17:39
Ben Artık Ispartalıyım

Isparta Valisi iken yaş haddinden emekli olan Memduh Oğuz, beklenen adaylık başvurusunu AK Parti il merkezine yaptı. Oğuz, adaylık başvurusunda en büyük etkenin halkın talebi olduğunu kaydetti.

Mamduh Oğuz, Ajans32 muhabirine yaptığı açıklamada “Aday olmamın tek nedeni çevremin ve vatandaşlarımın ısrarı üzerinedir. Ben Isparta’da 3 yıl valilik yaptım. Isparta’nın sorunlarını bilen bir bürokrat olarak Isparta’ya hizmet için bu adaylığımı açıkladım. Bana gerek kendi memleketimden, gerekse valilik yaptığım diğer illerden adaylık için teklif geldi. Fakat kabul etmedim. Benim ikametgahım artık Isparta. Ben artık Ispartalı oldum” dedi.ajans32

Oğuz, “Isparta halkı idraklı, şuurlu, ilim sahibi, iyiyi kötüyü ayırt eden hizmet aşkı insanlarla doludur. Mutlaka en isabetli seçimi yapacaktır. Demokrasilerde kararlara saygılı olmak lazım. Halkın karar vereceği son derece etkin idaredir” diye konuştu.

AK Parti’yi tercih etmesinin sebeplerini de açıklayan Memduh Oğuz, “Biliyorsunuz daha önce CHP, MHP ve Saadet Partisi adayları belli olmuştu. Ben ise hizmet yarışında daha güçlü bir siyasi partinin AK Parti olduğunu ve burada hizmet vereceğime inandığım için bu partiyi seçtim” dedi.ajans32

İlim Şehri Isparta kitabını kaleme aldığını da hatırlatan Oğuz, “Ben Isparta’da göreve başladıktan sonra Isparta’nın kültürel ve ilimde ileri bir şehir olduğunu gördüm. Ve İlim Şehri olduğunu ve Ispartalıların desteğini gördüm. Bunu da İlim Şehri kitabında anlattım. Bu kitabı da Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a takdim ettim. Ben artık Ispartalıyım. İnsanlar doğduğu yeri değil, doyduğu yeri seçer. Bende 4 yıldır doyduğum ve sevgisine mahzar olduğum Isparta’yı tercih ettim. Isparta sosyal bir şehirdir. Bu ilim şehri Isparta’yı marka haline getirmek için daha çok hizmet almak için aday adaylığımı açıkladım. Ben daha düne kadar tercihimi belirlememiştim. Fakat çevremin, halkımın ısrarı üzerine bu kararı aldım” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum