Ben Bu Ülkenin Geleceğiyim

Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve Yeşilay Derneği ile Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin katkısıyla düzenlenen ‘Ben bu ülkenin geleceğiyim’ projesi kapsamında eğitimcilerin eğitimi toplantısı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2012 11:28
Ben Bu Ülkenin Geleceğiyim

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldırım, “Isparta Milli Eğitim müdürlüğünün koordinesinde Yeşilay Derneği ve Eğitim Gönüllüleri derneğinin katkılarıyla “Ben bu ülkenin geleceğiyim” projesinin ikinci aşamasıyla projeye devam ediyoruz. 2. aşamada artık okullardaki madde bağımlılığı buna bağlı olarak sosyal ilişkilerin zayıflaması ve sosyal ortamdan bireylerin çekiliyor olmasının önüne geçebilmek adına eğiticilik vazifesi ve rolü vermiş olduğumuz üniversite öğrencisi arkadaşlarımız eğitimlerine başlamış bulunmaktalar. bu aşamadan sonra eğitimcilerimiz okullarımızın 9. sınıfındaki özellikle lise ve meslek lisesi seviyesindeki öğrencilerimizle bir akran ilişkisi geliştirecekler. Bu ilişki çerçevesinde sosyal ve kültürel faaliyetleri yeniden organize edecekler. Bu bağlamda çocukları hem sosyal hayata entegre edeceğiz. Hem de buna dayalı olarak bir takım alışkanlıklardan bağımlılıklardan da doğal olarak kurtulacaklar. Eğitimlere bugün itibariyle başlıyoruz. Eğitim öğretim tekniği dışında sosyal ilişkilerin geliştirilmesi temeline dayalı teknikleri kuracağız. Kalıcı bir eğitim süreci başlatacağız” dedi.

Yeşilay Derneği Başkanı Hasan Özgüleç ise, “Bir milletin geleceği gençlerine bağlıdır. gençleri dinamik sosyal hayatta başarılı olursa içki uyuşturucudan uzak durursa daha başarılı olacağı, daha etkin hale geleceğini umut ediyoruz. gençlik akli bali döneminde arkadaşlarından etkilenerek bunlara özenti duymaktalar. potansiyel içici ve bağımlı hale gelmekteler. onun içinde 12 yıldır bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. okullarımızda faaliyetlerde bulunuyoruz. gençlerden de bu işte başarılı olanlar var. 9. sınıflara özellikle faydalı olacak” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.