Ben Buraya Biri İki Yapmaya Geldim

CHP Milletvekili A. Adayı Nuri Özkul, Isparta’ya biri iki yapmak için geldiğini söyledi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mart 2015 14:37
Ben Buraya Biri İki Yapmaya Geldim

CHP Isparta Milletvekili A. Adayı Nuri Özkul, Isparta’ya biri iki yapmak için geldiğini kaydederek “Geçen yerel seçimlerde ikinci milletvekilini çok az bir oyla kaçırmışız. Ben bunu partimin lehine çevirebilir ve Şarkîkaraağaç’ta oylarımızı ikinci vekilliği de alabilecek kadar yükseltebilirim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili A. Adayı Nuri Özkul, Neden Isparta? Sorusundan ülkenin genel durumuna kadar birçok konuda sorularımızı cevapladı.

NEDEN ISPARTA?
Hayatının hiçbir döneminde Isparta’dan kopmadığını kaydeden Özkul, “Isparta doğduğum ve kopmadığım bir yer. Ben 1959 Çiçekpınar doğumluyum. Eşim de Çeltek doğumlu. Yani ikimiz de Şarkîkaraağaçlıyız. Herkese gururla anlattığım gibi çocukluğunda gaz lambasında ders çalışan, cıslavat ayakkabı giyen, sabah bulgur çorbası, akşam bulgur pilavı yiyen, tarlada pulluk, harmanda düven süren, sizler gibi yetişmiş, içinizden biriyim. Çocukluğum, ilk ve orta tahsilim Şarkîkaraağaç’ta geçti. İlçeme genç bir eczacı olarak döndüğümde ilk eczanemi yine burada açtım. Burada evlendim ve barklandım. Eşim ve ben bu toprakların evladı, çocuklarım bu toprakların sevdalısı” dedi.

SİYASETE ISPARTA’DA BAŞLADIM
İlk siyasi çalışmalarına Isparta’da başladığını dile getiren Özkul, “İlk siyasi çalışmalarıma bu topraklarda başladım. Bu topraklarda üye oldum, İlçe Başkan Yardımcısı oldum, Seçim Komitesi Başkanı oldum Cumhuriyet Halk Partisi’ne. Daha da eskisi bile var. 1976 yılında Halkevi Yöneticiliği de yaptım. 1977 seçimlerinde CHP Şarkikaraağaç Gençlik kolları başkanı idim. Bilirsiniz ilk heyecanlar bitip tükenmez. Onları hep ararsınız. Ne ezilen ne ezen, insanca hakça bir düzen ideali hala içimizde yaşıyor” ifadelerini kullandı.

MESLEK ÖRGÜTLERİNDE AKTİF ROL
Antalya’da meslek örgütlerinde de aktif rol aldığını anlatan Nuri Özkul, “Önce mesleğime uygun bir konu ile başladım Dernek ve Siyaset hayatıma. 1997 yılında Antalya ve Akdeniz Bölgesi Gözlükçüler Derneği’ni kurdum ve Başkanlığını üstlendim. 1999 yılında Konyaaltı Belediye Başkan Aday Adayı oldum ve sonra ortaya çıkan gelişmeler doğrultusunda halen de Belediye Başkanı olan başka bir arkadaşa destek vererek Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi oldum. 2000 yılında Hasta ve Hasta Hakları Derneği’ni kurdum ve Yönetim Kurulu Başkanı oldum. 2011 yılında yine Antalya’da Milletvekili Aday Adayı oldum, ancak önseçim olmadığı için Aday olamadım” dedi.

EN AZ İKİ MİLLETVEKİLİ
Ön seçimde CHP üyeleri size neden oy vermeli? Sorusuna da cevap veren Özkul, “Öncelikle iyi bir CHP Üyesi olduğunuz için seçmelisiniz. Yani kendiniz için. Bakınız, “29 Mart 2015’te yapılacak olan ön seçim önemli bir aşamadır. Ancak bundan daha önemlisi 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Genel Seçimlerdir” Ben buraya biri, iki yapmaya geldim. Geçen yerel seçimlerde ikinci milletvekilini çok az bir oyla kaçırmışız. Ben bunu partimin lehine çevirebilir ve Şarkîkaraağaç’ta oylarımızı ikinci vekilliği de alabilecek kadar yükseltebilirim. Orada arkadaşlarım ve akrabalarım var, orada yıllar önce beraber astığımız pankart ve afiş yüzünden cezalandırıldığımız yol arkadaşlarım var. Eğer en az iki milletvekili diyor ve CHP’nin başarısı için mücadele ediyorsanız tercih edilecek aday adayı ben olmalıyım. Birinci veya ikinci sırada olmak umurumda bile değil” dedi.

İSTİKRAR BOZULMASIN PALAVRA
Ülke gündemine dair de değerlendirmeler yapan Özkul, “Bu seçimler tarihi boyunca kurduğu sanayi ve ekonomik zenginlikleri son 13 yılda yok edilmiş, demokratik hakları bitirilmiş, dikta devletine giden ülkemiz için tarihi bir değer taşıyor. “İstikrar bozulmasın palavrasıyla, İstiklalimizi tırpanladılar, İstikbalimi yok ediyorlar” Bir CHP Üyesi olarak bunu seyretmeyi zulüm addediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum