Ben Değil Biz Merkezli Üniversite

Ben Değil Biz Merkezli Üniversite

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Nisan 2015 09:55
Ben Değil Biz Merkezli Üniversite

SDÜ’de bu ay içinde yapılacak Rektörlük seçimlerinde adaylar arasına bir yenisi daha eklendi. Mühendislik Fakültesinden Prof. Dr. Raşit Altındağ. Rektör adaylığını açıkladı

20 Nisanda yapılacak SDÜ Rektörlüğü seçimlerinde adaaylar arasına bir yenisi daha eklendi. Mühendislik Fakültesinden Prof. Dr. Raşit Altındağ, Rektör adaylığını açıkladı.

Altındağ, adaylığına ilişkin açıklamasında şunlara yer verdi:

REKTÖR İYİ BİR LİDER OLMALI
“Yükseköğretim Kanununda Üniversitenin temsil yetkisi Rektöre verilmiştir. Bu temsil görevini yerine getirecek rektör; bilim insanı, üniversitesi adına iyi bir gelecek planlayan, adalet ve liyakate önem veren, akılcı ve öngörülü, yaşadığı kentin ekonomisi ve kültürünü paylaştığı yereline, sorununa, ortak ve duyarlı, insancıl ve vicdan sahibi olmalıdır. Rektör sadece iyi bir bilim insanı değil, aynı zamanda üniversitenin sosyal, kültürel ve ekonomik her türlü gelişimini yöneten iyi bir lider olmalıdır. Değerli arkadaşlarım; bu özellikleri taşıyan bir rektörle üniversitemiz yönetildiğinde, neler yapılabileceğini bir hayal edin.

BEN DEĞİL BİZ MERKEZLİ ÜNİVERSİTE
Üniversitemizin sorunlarını yaşayarak deneyimleşmiş bir öğretim üyesi olarak; sorunlara köklü çözümler getirecek bir yönetim anlayışına acilen gereksinim duyulduğunu vurgulamak istiyorum. Üniversitemizi hak ettiği düzeye taşıyarak, adının geçtiği her yerde başarı öyküleri, araştırma ve projelerle dünya üniversitesi olabilmesi için inanç ve bilgi birikimine tüm çalışanlarımızla sahibiz. Bu duygu ve düşüncelerle bilimin sönmeyen ışığı altında; Üniversitemizin tüm birimlerinde adaleti, huzuru, çalışma isteği ve motivasyonu en üst düzeye çıkarabileceğimiz, Çalışanlarının gelecek kaygılarından uzak yarına güvenle baktığı, Başarılı ve örnek alınabilecek bir öğretim sistemine ulaşıldığı, Bilimsel çalışmaların zirveye taşınması ile Ar-Ge merkezli araştırmaların yoğun bir şekilde yapıldığı, Kurumsallaşmanın büyük oranda tamamlandığı, Çarpık idari mekanizmaların düzeltilerek Akademik Kurulların tam anlamıyla işletildiği, Her bir personelinin gurur duyacağı, öğrencilerinin mensubiyet ayrıcalığını yaşadığı, bir üniversite felsefesi oluşturularak, Ben merkezli yönetimden biz merkezli yönetim sistemine geçilerek katılımcı ve paylaşımcı yönetim biçiminin benimsendiği, Bir üniversiteyi birlikte oluşturmak kararlılığındayız… Ve bu kararı seçim günü sandığın başında sizler taçlandıracaksınız.

GELECEĞE YÖN VEREN ÜNİVERSİTE
Akademik hayatıma 1990 yılında bir araştırma görevlisi olarak başladığım ve tam 25 yıl bu kutsal yuvada bu günlere geldiğim üniversitemizin tüm sorunlarının, ihtiyaçlarının ve beklentilerin farkında ve bilincinde olarak, dünyada yarışan ve geleceğe yön veren bir üniversite anlayışına, inançla, sizlerden aldığım güç ve enerjiyle birlikte yürümek, gelişimine keyifle katkıda bulunan, içinizden birisi olarak; Dünyada Yarışan ve Geleceğe Yön Veren bir Üniversite için yılmadan, yorulmadan üniversitemizin tüm birimlerinin başarısını ve mutluluğunu hep birlikte yaşamak, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü olma sorumluluğunu, siz değerli öğretim üyelerinin desteği ve katkıları sayesinde taşıyabileceğime güvendiğim için, hedeflerimize sizlerle beraber ulaşmak üzere; Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü’ne adayım. Bu duygu ve düşüncelerle, akıl ve bilimin ışığının daima yolunuzu aydınlatması dileğimle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum