Ben Derdimi Kime Yanam?

Enerji Bakanlığı'nın tahsis ettiği madendeki çalışmaların evini oturamaz hale getirdiği vatandaşa verilen sözler tutulmadı, kamu görevlileri de ilgisiz...

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2013 12:31
Ben Derdimi Kime Yanam?

Yalvaç’a bağlı Yukarı Kaşıkara Kasabası'nda tam bir "Yaşar ne yaşar ne yaşamaz" hikayesi gerçekleşiyor.

Özyalvaç.com internet sitesinin haberine göre;
Kasaba halkından Hüseyin Kara, 2011 yılında, kömür madeni çıkaran firmanın verdiği zarar nedeniyle, firmanın taahhüdü, devletin evini boşaltma talimatı, kaymakamın da altına imza atarak güvence verilen tutanağa rağmen, yaklaşık 1,5 yıldır derdini dinleyecek bir makam bulamıyor.

NE OLMUŞTU?
Kasabada faaliyet gösteren NGS Maden cilik firması tarafından kömür çıkarma işlem leri sırasında meydana gelen heyelanlar yüzünden, üç vatandaşın evi ve yollar büyük hasar görmüştü. Oluşan hasarlar nedeni ile, üç vatandaşın evlerinin boşaltılmasına karar verilmiş, firma tarafından üç vatandaşın evlerinin satın alınması, satın alınana kadar da kira giderlerinin karşılanması, Kaymakam ve İlçe Özel İdare Müdürü'nün de altına imza koyduğu tutanakla taahhüt edilmişti.

11 Ekim 2011 tarihinde imzalanan bu tutanağın üzerinden yaklaşık 19 ay geçmesine karşın, mağdur edilen Hüseyin Kara’nın ne evi satın alındı ne de Yalvaç’ta kiralayarak oturduğu evin kirası ödendi.

Hüseyin Kara, NGS Şirketi’ne defalarca başvurduysa da sonuç alamadığını, son olarak noter aracılığıyla ihtarname çektiğini, ancak hiç bir cevap alamadığını söyledi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz’la ve Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş’la da görüştüğünü belirten Kara, onların da sorununa çözüm bulmak bir yana, kendisiyle ilgilenmediklerini ifade etti.

Bağkur emeklisi olduğunu, Yalvaç’ta kiraladığı bir evde zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini belirten Kara, “Devlet, bu maden şirketine izin verdi. Bu şirket de devletin izniyle yaptığı çalışmalar sırasında hem yolumuzu hem evimizi kullanılamaz hale getirdi. Devletin yetkililerinin de imza attığı tutanakla evimizin satın alınacağı, kiramızın ödeneceği garantisi verildi. Şimdi nereye gidersem kapılar yüzüme kapanıyor. Şimdi bu evi ben mi bu hale getirdim, bu maden şirketine izni ben mi verdim, evi ben mi boşalttırdım? Ben derdimi kime anlatacağım? Bana hukuk yolunu gösteriyorlar. Hiç bir avukat masrafları ve parasını peşin almadan yardımcı olmuyor. Lütfen ilgililer sesimi duysun artık.” diye feryat etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.