Ben Takibinde Son Teknoloji

Bilgisayarlı Dermatoskop cihazı ile benlerin değerlendirilmesi, tedavisi ve takibi Isparta’da ilk ve sadece SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde başarılı bir şekilde yapılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2013 22:42
Ben Takibinde Son Teknoloji

Isparta’da ilk ve tek olarak Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Bilgisayarlı Dermatoskop cihazı ile benlerin değerlendirilmesi, tedavisi ve takibi yapılıyor.

Araştırma ve Uygulama Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, tehlikeli benlerin tanı, takip ve tedavisinde önemli yer tutan Video Dermaskopi cihazı hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Yıldırım, video dermatoskopinin tehlikeli benlerin tanı, takip ve tedavi şansını artırdığına işaret ederek, “Dermatoskopi; malign melanom tanısını erken dönemde tespit etmeyi sağlayan en kısa ve kolay yöntemdir. Derinin üst ve alt katmanındaki renk ve yapıyı belirginleştiren, görünür hale getiren bir yöntemdir.

Deri içerisindeki değişiklikler çıplak gözle ya da klinikte kullanılan büyüteç ile gözlenememektedir. Bunun yanında dermatoskopik inceleme, klinik incelemeye göre melanom tanısını daha yüksek oranda oranda artırmaktadır. Video dermatoskopi, kayıt yapma özelliği ile şüpheli lezyonların değişip değişmediğini de takip etme imkanı sunmaktadır. Bu konuda tanı, tedavi ve takip işlemleri hastanemizde başarılı bir şekilde yapılmaktadır” dedi.

Hangi Benler Tehlikelidir
Rengi koyu olan, çapı 5 mm’den fazla olan, üzerinde kabuklanma, kaşıntı ce kanama olan ve son zamanlarda anormal şekil değişikliği olan benlerin tehlikeli olabileceğini aktardı.

Vücudunda çok sayıda beni olan bir kişinin dermatoloji hekimine yılda bir kez başvurması gerektiğine işaret eden Yıldırım, normalden farklı özellikler gösteren benlerin ise 3’er aylık periyodlarda hekim tarafından görülmesinin ve değişikliğin tespit edilmesinin uygun olduğunu kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.