Ben Verdim TOKİ Yapmadı

Belediye Başkanı Günaydın: "Ben Verdim TOKİ Yapmadı"

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ağustos 2018 09:25
Ben Verdim TOKİ Yapmadı

Isparta’nın öncelikli sorunları arasında yer alan ucuz konut tartışması devam ediyor. Belediye Başkanı Günaydın, Akkent TOKİ’yi zenginleştirmek için belediye olarak TOKİ’ye ruhsatıyla birlikte arsa verdiklerini ancak, TOKİ’nin konut üretmediğini ileri sürdü.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, TOKİ’nin yapacağı ucuz konut projelerine engel olduğuna yönelik iddiaları sert bir dille yalanladı. TOKİ projelerini de eleştiren Başkan Günaydın, Akkent TOKİ’nin projesinin alanı görmeden masa başında çizildiğini söyledi.

Mahalle buluşmaları kapsamında gittiği Akkent Mahallesi’nde mahalleye yapılan belediye yatırımlarını anlatan Başkan Günaydın, mahallenin dik yolları bulunduğunu bundan dolayı da arka taraftan yeni bir alternatif ulaşım yolunun açıldığını söyledi. Günaydın, zamanında Akkent Mahallesinin projesinin hazırlanırken hiç yerin görülmeden proje çizildiğini söyleyerek, “Sanki alanı düz zannetmişler. Isparta’yı çok güzel gören bir yer ancak projesi yanlış yapılmış. Dolayısıyla böyle dik yollar ortaya çıkmış. Buraya uygulanması gereken proje salyangoz tipi projeydi, bu yapılmamış. Aslında her plan doğada mevcut” şeklinde konuştu.

8 BİN KİŞİLİK KONUT YAPALIM
Akkent bölgesinde imara açılmış alanların bulunduğuna işaret eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Muhtarımız bölgemizde ciddi miktarda arazi olduğundan bahsetti. Hatta geçen gün Muhtarımıza ‘Bu arsa sahiplerini toplayalım, burayı belediyeye uygun bir şekilde versinler, ucuz ama kaliteli bir konut yapalım. Mahallemize 8 bin kişi daha yerleştirelim’ dedim.

Hiç ev sahibi olamamış emeklilerimiz var. Ömrünü Türk Milletine hizmet vermekle geçirmiş, vatanına hizmet etmiş, bu insanlarımıza burada konut kazandıralım. Bu mahallemizi zenginleştirmek, genişletmek için geçen yıllarda belediye olarak TOKİ’ye arsa verdik. Bizim maden sahasına giren alana TOKİ’yle konut yapacağız dediler ve denir denmez 260 dönümü hibe ettim. Ruhsatıyla birlikte. Ben vakit geçirtmiyorum. Ama bana diyorlar ki, ‘engel oluyor’ Ben verdim, fakat yapmadılar, yapmak istemediler. Ruhsat alanından da çıkartarak araziyi verdim. Emeklilerimiz için gözümüzü kırpmadan verdim. Neredesiniz, bir de gelip beni tenkit ediyorlar. Yapamayacağınız şeyin sözünü veriyorsunuz, emeklimizi kandırıyorsunuz. Niye yapmıyorsunuz. Belediye diş, tırnak hazır. Ne istenirse yapar, halkı için köle de olur, işçi de olur, amele de olur. Ben hizmet için hazırım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.