Ben Yandım Eller Yanmasın

Küçükhacılar Köyü’nde yaşayan 47 yaşındaki emekli Ahmet Ünal, telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2015 10:26
Ben Yandım Eller Yanmasın

Okuyacağınız bu haber ne ilk ne de son olacak. Konu: Telefon Dolandırıcılığı… Yöntem ise aynı…

Ahmet Ünal için ‘o telefon’ gelene kadar sıradan bir gündü. Ünal’ın telefonu çaldı, arayan 0850’li bir hat. Kendilerini bir bankadan aradıklarını, Ünal’a ait kredi kartının sigorta süresini uzatmak isteyip istemediklerini sordular ve kredi kartı aidatını iptal edeceklerini söylediler.

Ünal’a kendisine ait olan özel bazı bilgileri de verdiler. Ünal, karşısındakilerin dolandırıcı olduğundan habersiz, kredi kartı ile ilgili özel bilgileri verdi.
Dolandırıcılar, Ünal’a “Telefonuna bir şifre gelecek o şifreyi söyleyin ve kart aidatınızı iptal edelim” dedi.ajans32

Ünal, başına geleceklerden habersiz bir şekilde o şifreyi dolandırıcılara verdi. İşte tam o sırada Ünal’ın kredi kartından Ukrayna üzerinden bir alış-veriş gerçekleştirildi ve bu Ünal’a tam 690 TL’ye mal oldu.

Yaşanan olayın ardından Ünal’ı gerecek bankacılar aradı ve böyle bir alışveriş yapıp yapmadığını sordu. Ünal ise dolandırıldığını anlayarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Ajans32’ye konuşan Ahmet Ünal, “Bu konularda sık sık uyarılar yapılıyor. Ancak, benim bir boşluğuma geldi ve dolandırıldım. Herkese daha da dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyorum. Ben 690 TL ile kurtuldum. Daha yüksek miktarlar da olabilirdi” dedi.

Dolandırıcılar yakalanır mı bilinmez ama, dolandırıcılık konusunda daha çok başımız ağrıyacağa benziyor.www.ajans32.com

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.